April 2015: Uitbreiding nieuwe terminal Schiphol op de lange baan geschoven

De nieuwe terminal die eigenlijk geopend zou moeten worden in 2018 zal nu pas geopend worden in 2021. Hiermee zijn de plannen zover naar achteren geschoven dat er geruchten zijn ontstaan dat er helemaal geen nieuwe terminal en pier gebouwd zullen worden. De reden van het uitstel is dat er tijdens de piekuren niet meer vluchten mogen vliegen dan er nu al doen, en dat het onduidelijk is welke maatschappij überhaupt de nieuwe pier en terminal willen vullen.

Na de zomer zal er een blijvend besluit worden genomen over de pier en terminal en tot die tijd zal het bij uitstel blijven. Wanneer dit allemaal niet doorgaat zal de geplande investering van een half miljard niet gebeuren. Dat zal op de langere termijn slecht zijn voor de concurrentiepositie van Schiphol en dit zal zelfs verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de Nederlandse economie. Schiphol zal minder hard groeien en dat zal op alles gevolgen hebben. Momenteel is Schiphol nog bezig met tal van andere verbouwingen waar in totaal ruim anderhalf miljard in omgaat. Schiphol telt op het moment één grote terminal die voor alles dient, dat en ze heeft zeven pieren. De terminal huisvest tal van winkels en het in- en uitchecken. Je kunt de terminal onder andere bereiken via een van de parkeergarages of via het treinstation. Hoe de nieuwe terminal aan onder andere het openbaar vervoer zou worden gekoppeld was in de plannen nog niet duidelijk naar voren gekomen.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol