Augustus 2014 goede maand voor Schiphol

vliegtuig-150x150 In de maand augustus heeft luchthaven Schiphol in vergelijking met dezelfde periode over 2013, een ontzettend goede maand gedraaid. Er zijn is meer vracht verwerkt maar er zijn ook meer passagiers vervoerd. Het vrachtvolume heeft een stijging gehad van 6,4% waar het aantal passagiers met 5,3% is gestegen naar bijna 5,6 miljoen reizigers.

Vrachtvervoer

Bij het vrachtvervoer kan er gekeken worden naar zowel de binnenkomende als uitgaande vracht, de binnenkomende vracht zag een sterke groei bij vracht die uit Noord-Amerika kwam maar liefst 13,1% maar er was ook groei vanuit andere punten. De vracht nam af vanaf het Midden-Oosten, maar toch nog met slechts 1,3% een klein percentage gezien de ontwikkelingen. De uitgaande vracht gaf en nog grotere groei aan naar Noord-Amerika maar liefst 27,4% maar er was afname op de routes Latijns-Amerika (-16,5%) en Afrika (-7,6%) Al met al een goede maand voor de luchthaven.

De Passagiers

Er was een grote stijging te zien in het aantal passagiers dat of vertrok van luchthaven Schiphol of juist vertrok vanaf de luchthaven. Het percentage voor passagiers die de luchthaven als begin- of eindbestemming hadden steeg met 8,3% waar het aantal passagiers met een overstap op de luchthaven bijna 1% steeg met 0,9%. De groei was het beste meetbaar binnen de Europese vluchten het gehalte steeg hier met 7,5% waar het gehalte passagiers op de intercontinentale vluchten steeg met bijna 1%.

Meer passagiers is meer vervoer

Alle passagiers die aankomen of vertrekken vanaf de luchthaven Schiphol hebben hiervoor vervoer nodig. Nu is het mogelijk om een auto te parkeren op Schiphol, maar zijn de mogelijkheden legio. Je kunt met de trein, bus en met een (huur) auto of taxi vertrekken vanaf de luchthaven. Vanaf dichtbij gelegen stations kan je ook nog verder reizen met de metro of zelfs tram.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol