Autoverzekering afsluiten bij het type auto dat je rijdt

Het parkeren van je auto bij een luchthaven als Schiphol brengt verschillende risico’s met zich mee. Met name in het hoogseizoen is het erg druk rond de luchthaven, waardoor de kans op ongelukken toeneemt. Dit hoeven geen grote ongelukken te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook gaan om een botsing op lage snelheid. Zo’n botsing zal niet resulteren in lichamelijk letsel, maar kan wel voor lakschade aan je auto zorgen. In zo’n geval wil je ervan verzekerd zijn, dat je goed gedekt bent door je autoverzekering. Ook loop je het risico op een inbraak in je auto, wanneer je de auto niet op een beveiligde parkeerplaats parkeert.

Bij het afsluiten van een autoverzekering zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Je kunt hierbij denken aan: de kosten voor je autoverzekering berekenen, het vergelijken van verschillende soorten autoverzekeringen, het kijken naar de reputatie van verzekeraars, enzovoorts. In dit artikel geven we tips om een goede autoverzekering te vinden.

Vergelijk verschillende soorten autoverzekeringen
Wanneer je verschillende soorten autoverzekeringen (allrisk verzekering, WA-verzekering en WA-verzekering met beperkt casco) met elkaar vergelijkt, dien je goed te letten op de waarde van je huidige auto. Ook het aantal schadevrije jaren kan hierbij een rol spelen! De verschillen tussen deze soorten verzekeringen zitten namelijk in de dekking die een verzekering biedt voor schade aan je eigen voertuig. Een allrisk verzekering dekt schade die aan je eigen auto ontstaan is bij een ongeluk die jij veroorzaakt hebt. Kies je voor een WA-verzekering, dan dien je die schade zelf te laten herstellen.

Verzekeringspremies met elkaar vergelijken
Naast de keuze tussen verschillende soorten verzekeringen, kun je verzekeringen vergelijken op basis van hun premie. Er zijn handige tools, die dit heel eenvoudig voor je maken! Bij zo’n tool vul je vaak een aantal gegevens vooraf in, waarna de tool voor je berekent welke verzekering het gunstigste voor je is. Heb je een geschikte autoverzekering gevonden voor je auto? Vaak kun je in zo’n geval direct een verzekering afsluiten vanuit de vergelijkingstool. Het is verstandig om zeker eens per jaar of eens per twee jaar autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Bron: Overstappen.nl/autoverzekering/

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol