Bereikbaarheid Schiphol moet en kan beter

bereikbaarheid-150x150 Topman Jos Nijhuis van Schiphol heeft aangegeven dat de Noord/Zuidlijn zo snel mogelijk doorgetrokken moet worden van Station Zuid naar Schiphol. De bereikbaarheid van Schiphol moet beter en deze kan dus gemakkelijk verbeterd worden voor de mensen die gebruik willen maken van het openbaar vervoer. Er moet een extra directe verbinding komen met het openbaar vervoer vanuit Amsterdam, het antwoord hierop; trek de Noord/Zuidlijn door.

Luchthaven vreest bereikbaarheid

Luchthaven Schiphol vreest voor de bereikbaarheid, een groot aantal reizigers is afhankelijk van het openbaar vervoer en wanneer er ergens werkzaamheden zijn is de verbinding al vaak meteen slecht te noemen naar Schiphol. Door een extra directe lijn te maken naar Amsterdam Zuid zou er een groot deel van deze problemen op te lossen zijn. In 2014 heeft Schiphol 4,6% meer reizigers te verwerken gekregen dan in 2013 en met een totaal van 55 miljoen reizigers is het geen gek idee dat Schiphol de verbindingen beter toegankelijk wil hebben. Voornamelijk de treintunnels die onder de luchthaven liggen zullen in de toekomst, en dan hebben we het over de zeer nabije toekomst, ervoor gaan zorgen dat er onvoldoende mensen vervoerd kunnen worden. Het maakt niet uit of het mensen zijn van of naar de luchthaven toe willen reizen. Ook is er een probleem wanneer er calamiteiten uitbreken, de ontruiming is onhandig en niet snel genoeg indien dit moet gebeuren. Om die reden wordt Schiphol uitgebreid met een bovengronds knooppunt voor openbaarvervoer. Wie met de auto naar Schiphol rijdt zal ook bemerken dat het parkeren soms lastig kan zijn in verband met de drukte. Er wordt dan ook sterk aangeraden om bij lang parkeren in het voren te reserveren. Wie met de trein reist, kan ervoor kiezen om de internationale trein te nemen, die reist van Schiphol naar Berlijn en andersom, en over het algemeen rijdt die én op tijd én krijgt die voorrang wanneer er problemen zijn op de route.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol