Beveiliging Schiphol moet met de groei meekomen

safety-150x150  De groei van Schiphol is de laatste jaren rustig door blijven zetten, waarbij er aanzienlijk meer vracht gevlogen werd dan passagiers. De stijging in de laatste groep valt relatief gezien tegen ten opzichte van de vrachten, maar het mag duidelijk zijn dat er steeds meer gevlogen wordt vanaf de nummer één luchthaven van Nederland. Deze groei zorgt voor een aantal uitdagingen die beantwoord zullen moeten worden voordat het seizoen van 2015 aanbreekt. Dat duurt niet heel lang meer, dus zijn de voorbereidingen ook al op gang gekomen. Een van de elementen waar opnieuw grondig naar gekeken moet worden, is de beveiliging van de luchthaven en de veiligheid binnen de luchthaven zelf.

Controles

Dat er meer controles moeten komen, dat lijkt vanzelfsprekend maar hier zitten een aantal haken en ogen aan. Hoe meer controles er uit worden gevoerd, hoe langzamer de doorstroom zal zijn op de luchthaven zelf. En dat oponthoud kun je nou net niet hebben wanneer je veel meer mensen en vracht moet verplaatsen. Onlangs leverde een aangeschoten stewardess bijvoorbeeld al flinke vertraging op. Zij vloog voor een buitenlandse maatschappij en liep tijdens de controle tegen de lamp. Voordat deze stewardess vervangen is en de vlucht voorbereid kan worden, ben je al snel een aantal minuten verder. Zijn er twee of drie problemen tijdens de controles, dan wordt alles met een uur vertraagd.

De gulden middenweg

Het zoeken is naar de gulden middenweg. Er zullen meer mensen ingezet worden en zeer waarschijnlijk zullen er ook meerdere posten komen waar gecontroleerd zal worden. Dit is alleen maar goed uiteraard, want op een plek waar heel veel mensen zijn, zijn ook altijd mensen die minder goede bedoelingen zullen hebben, of die de regels voor het gemak even vergeten zijn.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol