Bijna 4.000 extra parkeerplaatsen bij Schiphol

Bijna 4.000 extra parkeerplaatsen bij Schiphol
Er zijn bijna 4.000 nieuwe parkeerplaatsen bij Schiphol gerealiseerd, langs de A4 om precies te zijn, maar het is niet de bedoeling dat mensen de auto hier zelf parkeren. Inmiddels is het iedereen wel duidelijk dat er niet heel veel praktische parkeermogelijkheden zijn op dit moment. De populaire P2 parkeergarage ‘is niet meer’. Daar wordt een terminal gebouwd. Schiphol heeft lang moeten puzzelen om tot een oplossing te komen, want uiteindelijk moeten mensen toch kunnen parkeren bij de luchthaven. Met de enorme vlakte asfalt langs de A4 is deze oplossing gevonden, in de vorm van blockparkeren.

Mensen mogen niet zelf blockparkeren
Ken je het systeem dat veel autogarages aanhouden voor het parkeren van de auto’s die te koop zijn? Eén auto kan nooit uit de showroom of loods worden gereden zonder dat er eerst een aantal andere auto’s moeten worden weggereden. Auto’s worden als het ware ‘ingebouwd’ door andere voertuigen totdat deze er tussenuit gehaald moeten worden. Dit is het principe dat Schiphol ook toepast op de nieuwe parkeerplaats langs de A4. Dit staat ook wel bekend als blockparkeren. De auto’s staan zo strak tegen elkaar aan geparkeerd dat het niet mogelijk is om er zomaar een willekeurige auto tussenuit te kunnen rijden.

Passagiers moeten hun voertuig meegeven
Het spreekt voor zich dat passagiers de auto niet zelf mogen parkeren op deze P6 parking langs de A4. Dit zou ongetwijfeld resulteren in bijzonder veel autoschades en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Passagiers moeten de auto afgeven aan een servicemedewerker van de parking en deze medewerker zorgt ervoor dat de auto netjes wordt geparkeerd. Vervolgens wordt er bij de parking gekeken hoe lang de eigenaar weg zal zijn en op basis daarvan wordt de plaats op de parkeerplaats bepaald. Auto’s van eigenaren die langere tijd weg zijn worden dus compleet ingebouwd door auto’s van eigenaren die wat minder lang weg zijn. De auto hoeft er immers toch niet tussenuit.

De meningen zijn verdeeld
Het is natuurlijk een goede oplossing om heel veel auto’s strak tegen elkaar aan te parkeren, om zo veel auto’s kwijt te kunnen. Veel mensen zijn dan ook blij met de P6 parkeerplaats. Anderen zijn niet erg enthousiast. Dit heeft er dan vooral mee te maken dat zij het niet prettig vinden dat er iemand anders in hun auto rijdt.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol