Branchevereniging Schiphol Parkeren start petitie

Eerder konden wij je mededelen dat er sterk sprake was van het doorvoeren van een verbod op valet parking bij Schiphol. Dit nieuws sloeg natuurlijk bij de valet parking bedrijven ook in als een bom. Branchevereniging Schiphol Parkeren laat het er dan ook niet bij zitten en is een petitie gestart. Het moet niet kunnen dat er geen transfers en chauffeurs meer toegestaan zijn bij de vertrekhal!

Er moeten heldere regels worden opgesteld
Een belangrijke reden om valet parking te gaan verbieden was wel omdat er te veel bedrijven in de branche waren die de regels aan de laars lapten. Dit kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn. Branchevereniging Schiphol Parkeren wil dan ook met Schiphol en gemeente Haarlemmermeer aan tafel om afspraken te maken. Het moet mogelijk zijn om regels op te stellen, naar tevredenheid van alle partijen, waar bedrijven zich aan kunnen houden. Het doel van het gesprek moet ook zijn om de eerlijke concurrentie te behouden.

Te veel drukte op de voorrijwegen
De enorme drukte op de voorrijwegen woog ook mee om de beslissing te maken valet parking te gaan verbieden. De grote hoeveelheid auto’s zorgde gewoonweg voor te veel problemen rond Schiphol. Er vinden steeds meer ongelukken plaats en er ontstaan meer gevaarlijke situaties. Dit alles komt door een overschot aan auto’s op de voorrijwegen. Mede hierom werd besloten om betaalde diensten op de openbare wegen rond Schiphol te verbieden. Niet alleen valet parking bedrijven zijn hier de dupe van. Ook reizigers en reisbureaus worden door deze maatregel getroffen. Boetes voor valet parking kunnen inmiddels oplopen tot maar liefst 15.000 euro.

Valet parking is gewoon nodig
Volgens valet parking bedrijven maakt Schiphol misbruik van de sterke positie van de luchthaven. Er is sprake van machtsmisbruik en oneerlijke concurrentie, volgens deze bedrijven, terwijl valet parking eigenlijk gewoon nodig is. Op Schiphol bestaat namelijk een enorm tekort aan parkeerplaatsen en dat tekort kan worden opgelost door de valet parking bedrijven. Hoe dit uiteindelijk uit gaat pakken voor de valet parking branche is nog niet bekend. Natuurlijk kun je bij ons nog altijd de beste plek om te parkeren bij Schiphol vinden!

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol