De douane op Schiphol

dollars-150x150  Wie wat vaker gevlogen heeft, zal zich soms wel eens afvragen wat de douane nu precies allemaal doet. Je koffer wordt gescand en in de meeste gevallen kan je gewoon doorlopen. Wanneer je pech hebt moet je je schoenen uittrekken en kan je daarna alsnog gewoon doorlopen. Dat je gefouilleerd moet worden is al een stuk zeldzamer, dat er wat uit je koffer of tas gehaald wordt helemaal. Op het flesje water na dan wat per ongeluk toch in je tas is blijven zitten na wellicht.

Dat kan ook anders

Wanneer je de regels niet goed doorgenomen hebt, niet kan lezen of gewoon niet meer nagedacht hebt over wat er in je koffer zit, kan het dus voorkomen dat ze dat ene flesje water uit je tas halen. Maar het kan ook voorkomen dat ze echt de boel op de kop gaan zetten. Dat is twee Nederlandse dames overkomen, maar daar moet wel bij vermeld worden dat deze twee dames een bedrag van 210.000 Amerikaanse dollars in hun handbagage hadden zitten.

Geen verklaring

Hoewel de dames in kwestie wel een verklaring hadden voor het geld in hun handbagage, werd deze niet aannemelijk gehouden en werd het geld in beslag genomen. De dames hebben daarnaast ook een boete moeten betalen van € 19.250,- ook niet te min. De dames zijn daarna weer vrij gelaten maar er wordt wel een onderzoek ingesteld door het SVLM. Het is niet verboden om met veel geld te reizen, en het is ook niet verstandig om het in je auto te laten bijvoorbeeld terwijl deze geparkeerd staat op Schiphol. Maar het is wel verstandig indien je met veel geld reist om hier een goede verklaring voor te hebben, zodat indien dit opgemerkt wordt er geen onduidelijkheden over bestaan waar het geld voor is – en van wie het is.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol