€ 5000, – boete voor stewardess

bezopen  Bij een controle op de luchthaven Schiphol is een 38 jarige stewardess tegen de lamp gelopen met een te hoog alcohol promillage. De vrouw was onderweg naar een vertrekkende vlucht, maar had een definitieve uitslag van 405 ug/l wat overeen komt met 1 promille. Het is vliegtuigpersoneel verboden om 10 uur voorafgaande aan de vlucht alcohol te nuttigen. De vrouw was dus in ernstige overtreding, en hier stond een boete tegenover van € 5000, -. Er is niet bekend van welke nationaliteit de vrouw is of voor welke maatschappij ze vliegt. Ook is onduidelijk of de vrouw nog heeft mogen vliegen. Tijdens de controle zijn in totaal 560 van het boordpersoneel gecontroleerd. Het is te hopen dat de vrouw haar auto niet geparkeerd had op Schiphol en daarna naar huis gereden is. Nogmaals, het is onduidelijk wat er na de uitslag van de test gebeurt is, of de vrouw nog heeft mogen vliegen. Verwacht zou mogen worden dat de vrouw wel met het vliegtuig mee is gegaan maar niet heeft mogen werken – of dat de vrouw een andere vlucht heeft moeten nemen. Ze is aangehouden vanwege haar alcoholgebruik, en in combinatie met de boete moet dat er wel voor zorgen dat ze haar leven zal beteren.

Tien uur voor het vliegen geen alcohol

Het is een verstandige regelgeving waar het boordpersoneel zich aan moet houden, al zal het ongetwijfeld nog voorkomen dat er alcohol genuttigd wordt onder het personeel dat nog moet vliegen. Ook kan het bij hevige intoxicatie voorkomen dat de alcohol nog niet uit het systeem is, wanneer 12 uur voor de vlucht heftig gedronken wordt is de regelgeving niet overtreden maar kan er alsnog een promillage gemeten worden.

 

 

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol