Easyjet vist weer achter het net

vliegtuig-150x150  De Europese Commissie heeft de klacht die Easyjet indiende tegen de manier waarop Luchthaven Schiphol de tarieven vaststelt niet opnieuw in behandeling genomen. Dit is door het gerecht van de Europese Unie bepaald. Slecht nieuws voor Easyjet die al in 2008 klaagden over de tarieven van Schiphol. Deze klacht werd afgewezen en in 2011 klopte Easyjet aan bij de Europese Commissie, eerder visten ze daar al achter het net omdat de zaak reeds behandeld was door de nationale toezichthouder. Dit is dus nu weer aangetoond en hierdoor hoeft de klacht niet opnieuw in behandeling genomen te worden. Het gerecht wat dit heeft toegezegd heeft zich niet over de klacht zelf gebogen maar heeft deze afgewezen op de feiten die voor ze lagen. Easyjet kan nog wel hoger beroep aantekenen tegen de zaak, al is het de vraag of het zinvol zal zijn.

Schiphol heeft een harde dobber aan de prijsvechter Easyjet zeker wanneer ook Ryanair zich dit jaar op Schiphol zal vestigen. Dit zal de tarieven in zijn geheel omlaag gaan dwingen waardoor ook KLM de tarieven zal moeten gaan verlagen. Een ding is zeker voor de passagiers zijn deze stunts enkel goede zaken al is het ook voor het parkeerbeleid van Schiphol goede zaken, want een groot percentage reizigers zal zijn auto ergens moeten parkeren wanneer zij vanaf Schiphol (verder) reizen. Wie overigens gaat kijken naar de cijfers van Easyjet zal zien dat zij vorig jaar 6,5% meer passagiers hebben mogen vervoeren dan in 2013. De basis van Easyjet op Schiphol zal ervoor zorgen dat zij meer vluchten in de ochtend kunnen uitvoeren én dat er meer werkgelegenheid ontstaat binnen Nederland – goede dingen dus.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol