Eén minuut stilte op dag van Nationale rouw

stilte Het was een indrukwekkende stilte op Schiphol vanmiddag 16:00 uur, één minuut stilte terwijl de eerste slachtoffers weer ‘thuis’ kwamen. De dag van Nationale rouw heeft heel Nederland in zijn greep, maar op Schiphol zullen er net even wat meer mensen een keer flink hebben moeten slikken. Het was daar waar vlucht MH17 vertrok, vertrok op weg naar Kuala Lumpur waar het nooit is aangekomen.

Het beginpunt van de fatale reis

Op Schiphol waren veel reizigers, maar ook medewerkers van diverse touroperators aanwezig op de plaats waar vorige week de vlucht begonnen was, in de vertrekhal. Hier werd een heftige minuut stilte gehouden. De minuut was naar aanleiding van het arriveren van de eerste lichamen van de slachtoffers op luchthaven Eindhoven. De stilte was pijnlijk door het hele land, en veel mensen betuigden hun respect door de vlag halfstok te hangen, of door op de sociale media profielfoto’s aan te passen.

Het openbare leven lag even stil

In verband met de dag van Nationale rouw werd het openbare leven even stilgelegd, treinen en bussen stonden stil, en in bepaalde stukken van Nederland voelde de stilte vreemd, doods. Precies het woord dat de stilte kan omschrijven. Doodse stilte. Zelfs in de supermarkt was het stil, een respect voor eenieder die is heengegaan.

Dan stopt het leven

Zoveel mensen die op vakantie gingen, zakenreis, familiebezoek wie zal het zeggen. Mensen die hun auto parkeerden bij Schiphol, geliefden uitzwaaiden met een ik bel je als ik over ben. Handelingen die de meeste van ons wel één keer of zelfs vaker hebben uitgevoerd. Je bent bedacht op een mogelijk ongeval, maar niet op opzet.

 

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol