Fraude bij Schiphol parkings neemt toe; check je kenteken!

In de afgelopen jaren is het aantal fraudegevallen bij Schiphol parkings flink toegenomen. De meeste gevallen van fraude of schade komt door valet parking, veel mensen kiezen deze optie van parkeren als zij op vakantie gaan. Bij valet parking rijd je zelf naar Schiphol, vervolgens komt iemand van het valet parking bedrijf je auto ophalen, zij bewaren je auto totdat je terug bent van vakantie en komen hem daarna weer afleveren. Helaas is de service van deze bedrijven niet altijd even goed, vandaar dat het regelmatig voorkomt dat mensen hierna schade hebben aan hun auto. Ook komt het voor dat de valet parking bedrijven fraude plegen. We bespreken hier de meest voorkomende soorten van schade en fraude en vertellen je wat je het beste kunt doen voordat je kiest voor een valet parking bedrijf. 

Fraude of schade

Je kunt zelf eenvoudig een gratis kentekencheck doen zodat je alle actuele informatie hebt over je auto. Hierin kun je alle basisinformatie vinden maar bijvoorbeeld ook of de auto wel eens schade heeft gehad. Houdt dit goed in de gaten. Er zijn het afgelopen jaar meer dan 100 gevallen gemeld van schade of fraude nadat iemand gebruik heeft gemaakt van een valet parking service. Er zijn namelijk een hoop malafide bedrijven dit zich niet aan de afspraken houden. Het komt regelmatig voor dat de kilometerstand opeens een stuk hoger is of dat je auto schade heeft. Sommige bedrijven parkeren de auto’s gewoon op de openbare weg en niet op een afgesloten parkeerterrein, terwijl zij wel beweren dat er goed voor je auto wordt gezorgd. 

Wat kun je doen

Voordat je een valet parking bedrijf kiest zul je goed onderzoek moeten doen naar het bedrijf. Lees reviews op het internet of kijk of zij wel eens slecht in het nieuws zijn geweest. Hierdoor kun je al een hoop slechte bedrijven herkennen. Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt zul je ook een aantal stappen moeten uitvoeren zodat je zeker weet dat je niet wordt opgelicht. We zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.

 

  • Maak foto’s van je auto om aan te tonen dat je geen schade hebt.
  • Bekijk van te voren wat de kilometerstand is van je auto.
  • Geef alleen je autosleutel en nooit je huissleutel.
  • Vraag na of het parkeerterrein bewaakt is.
  • Lees het contract uitgebreid en nauwkeurig door.

 

Hierdoor kun je vervelende scenario’s beperken. 

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol