Gratis parkeren bij vliegveld: nieuwe trend?

gratis-parkeren  In San Francisco is een nieuwe parkeerformule voor vliegvelden ontwikkeld: gratis op het vliegveld parkeren, in ruil voor het laten verhuren van je auto. Aan de huiverige klanten is gedacht, want je auto wordt verzekerd. Bij terugkomst heeft je auto een volle tank en is hij bovendien gewassen. Kan het gratis parkeren in ruil voor verhuur over komen waaien naar Nederland, en zo ja, wanneer kunnen mensen op een dergelijke parking bij Schiphol terecht?

Voorlopig is alleen San Francisco eind augustus met deze parkeergelegenheid van start gegaan, maar er zijn plannen om later soortgelijke parkings te openen in Chicago, Los Angeles en Newark. “De mensen die voor een dergelijke optie zouden gaan, hebben het waarschijnlijk iets minder breed”, zegt een Amerikaanse websitebezoeker over de parking. In de huidige economische crisis is het echter helemaal niet zo gek dat mensen tijdens hun vakantie liever besparen op hun parkeerplek. Ze worden immers beschermd met een verzekering en kunnen bij terugkomst weer terug met een volle tank. Wellicht is het een mooie optie voor de Nederlandse consument, die toch al in een relatief duur land woont.

De vraag is in ieder geval welk aandeel zulke parkings in gaan nemen, aangezien er al heel wat parkings bestaan. Zeker is dat deze formule zich weer op een heel andere doelgroep richt. Voor budgetreizigers kan het een goede uitkomst zijn.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol