Waarom parkeren bij Schiphol steeds duurder wordt!

De statistieken van Schiphol zijn bekend gemaakt. De luchthaven heeft zelf de nodige cijfers van 2019 gepresenteerd, onder meer op social media, en zo krijgen we allemaal een beetje extra inzicht in de gang van zaken op het vliegveld van Amsterdam. Zo wordt duidelijk dat er maar liefst 56.000 vierkante meter bij is gebouwd en dat heeft natuurlijk ook te maken met de parkeergelegenheid rond de luchthaven. Diverse statistieken van Schiphol laten ons zien waarom parkeren op Schiphol steeds prijziger wordt. 

Volgens de statistieken van Schiphol wordt het steeds drukker

De Amsterdamse luchthaven krijgt het jaarlijks steeds drukker. De hoge parkeertarieven weerhouden mensen dus niet van het vliegen vanaf Schiphol. Dit vraagt om een verhoging van parkeerkosten. Op de eerste plaats omdat diverse investeringen goedgemaakt moeten worden, maar daarnaast natuurlijk ook gewoon omdat het kan. De statistieken van Schiphol laten grote aantallen zien die elk jaar lijken te groeien. Zo had de luchthaven in 2019 te maken met 71,7 miljoen reizigers en een totaal van 52 miljoen stuks bagage. Er was sprake van een totaal van 1,6 ton vracht en er rijden 700 elektrische voertuigen op Schiphol rond om alles in goede banen te leiden. 

Meer mogelijkheden om te reizen vanaf Schiphol

Er was een tijd waarin je echt naar een ander vliegveld moest om naar een bepaald internationaal vliegveld te kunnen reizen. De kans dat je uit moet wijken wordt steeds kleiner. Ook dit kan worden afgeleid uit de statistieken van Schiphol. Er zijn inmiddels namelijk 102 luchtvaartmaatschappijen aanwezig op de luchthaven en zij zorgen ervoor dat je kunt vliegen naar maar liefst 332 verschillende bestemmingen. Een deel van de parkeerkosten die op Schiphol worden geïnd zijn afkomstig van dagjesmensen. Schiphol heeft dan ook aardig wat te bieden voor mensen die een dagje uit willen. Zo zijn er op dit moment, volgens de statistieken van Schiphol, maar liefst 146 winkels aanwezig op de luchthaven. 

Kun je nog wel voordelig parkeren bij Schiphol?

Hoe drukker Schiphol wordt, hoe hoger de parkeerkosten worden. Je moet er immers wat voor over hebben om de auto bij de luchthaven te parkeren. De statistieken van Schiphol tonen aan dat de drukte alleen maar toeneemt. Wil jij voordelig parkeren bij Schiphol? Dan kun je bij ons natuurlijk de diverse mogelijkheden onafhankelijk vergelijken. Een goed idee is ook Park, Sleep en Fly bij Schiphol.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol