Parkeren Schiphol

De vele mogelijkheden van parkeren op Schiphol

Onze nationale luchthaven Schiphol kan zich verheugen op een grote belangstelling. Zo verwerkt Schiphol jaarlijks ruim 55 miljoen reizigers. Wanneer jij één van deze reizigers bent is het goed om te weten dat Schiphol prima met de auto te bereiken is. Dat is uiteraard fijn om te weten, maar wat betreft het parkeren van jouw auto gedurende jouw afwezigheid, hoe zit het daarmee? Wat zijn de mogelijkheden en welke opties zijn er zoal?

Ben je de reis al aan het voorbereiden? Kijk hier voor inpak tips en naar wat voor weer het wordt op jouw bestemming.

Parkeren Schiphol vergelijken

Er zijn veel aanbieders met betrekking tot “parkeren Schiphol”. Alleen al vanwege dit grote aanbod is het al prettig om voordat je gaat een vergelijk te kunnen maken tussen al deze aanbieders. Er zijn verschillen in prijs, service en natuurlijk ook in afstand tot de luchthaven. Schiphol lang parkeren kies je uiteraard als je voor langere tijd weg bent. Maar ook als je slechts voor één dag of een paar dagen weg bent biedt Schiphol parking (zoals de parkeermogelijkheden veelal staan aangegeven) uitkomst.

Valet parking Schiphol

Een bijzondere manier van parkeren bij Schiphol is “valet parking”. Gemak dient de mens en speciaal hiervoor is deze vorm van parkeren in het leven geroepen. Je rijdt zelf naar de vertrekhal van Schiphol, waar je wordt opgewacht door een chauffeur van één van de aanbieders van valet parking. Zij parkeren de auto voor jou, zodat jij je kan voorbereiden op jouw vlucht. Valet parking is een uitkomst voor mensen met een lichamelijke beperking. Daarnaast is het erg prettig als je voor de vertrekhal kunt uitstappen wanneer je erg veel bagage bij je hebt. Bij parkeren Schiphol P3 en Central Parking vindt je deze ideale parkeervorm. Ook bieden zowel Central Parking als P3 (Schiphol Smart Parking) beide de mogelijkheid tot lang parkeren Schiphol, zodat je ook bij een langere verblijfsduur gebruik kunt maken van valet parking Schiphol.

In eigen hand

Je hebt veel keuzemogelijkheden voor wat betreft parkeren bij Schiphol. Hierdoor heb je een aantal zaken in eigen hand. Zo kun je selecteren op prijs. Veel mensen gaan ervan uit dat parkeren op en rondom Schiphol een dure aangelegenheid is. Goedkoop parkeren Schiphol is wel degelijk mogelijk en heb je zelf voor een deel in de hand. Een andere mogelijkheid die je hebt is om vooraf te selecteren wat de afstand is van de verschillende parkeerterreinen tot de luchthaven. Hoe populair een bepaalde parkeergelegenheid is, is vaak ook een goede indicator voor een optimale prijs-kwaliteit verhouding.

Betaalgemak

De verschillende parkeergelegenheden bieden je stuk voor stuk betaalgemak. Je kunt veelal betalen met je creditcard of pinpas. Ook heb je in een aantal gevallen de mogelijkheid om contant af te rekenen. Verder is het mogelijk om vooraf een plaats te reserveren. Wanneer je van deze mogelijkheid gebruik maakt betaal je of per creditcard of veilig via Ideal.

Zo zie je maar dat Schiphol niet alleen berekend is op een grote stroom reizigers op de luchthaven zelf. De infrastructuur rondom Schiphol is aangepast aan de grote toestroom van reizigers die met de auto komen. Op en rondom Schiphol parkeren is dan ook prima verzorgd. Er is voldoende keus in parkeergelegenheden en er is altijd een parkeergelegenheid te vinden die aan jouw eisen en budget voldoet.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol