Iemand uitzwaaien op Schiphol gaat je geld kosten

Het is altijd zo makkelijk om iemand weg te brengen naar Schiphol, deze uit te zwaaien voor de vakantie en vervolgens gewoon weer weg te rijden zonder kosten. De luchthaven bood mensen in de P2 parkeergarage de mogelijkheid om gratis te parkeren tot een duur van 15 minuten. Dit is voldoende om iemand even uit te zwaaien of om iemand op te halen die al met de bagage klaarstaat buiten. Ideaal om tijdelijk de auto te parkeren en gratis weer uit te rijden. Helaas voor iedereen die dit regelmatig doet, want ook voor het uitzwaaien van iemand gaat Schiphol kosten in rekening brengen.

Parkeergarage P2 is niet meer
De geliefde P2 parkeergarage moet ruimte maken voor een nieuwe terminal en een nieuwe pier. Hierdoor is parkeren in deze garage niet meer mogelijk en moet men een andere oplossing zoeken. Voor kort parkeren om iemand uit te zwaaien is de meest voor de hand liggende parkeergarage de P1. Hier geldt helaas niet dat je het eerste kwartier vrij mag parkeren. Je betaalt hier 1,38 euro (afgerond) per kwartier en de tijd begint vanaf de eerste minuut te lopen. Per uur komen de kosten op 5,50 euro.

Dan maar gewoon doorrijden
Je bent wat langer onderweg als je de auto parkeert in de P1 parkeergarage, dus de kans dat je daadwerkelijk binnen 15 minuten terug bent van iemand uitzwaaien of ophalen is vrij klein. Een andere optie is om gebruik te maken van de K&R, ook wel de Kiss ’n Ride. Dit is de ruimte direct voor de terminal. Hier kun je iemand uit de auto afzetten voor de terminal om kort gedag te zeggen en direct weer weg te rijden. Het is dus niet toegestaan om even mee naar binnen te lopen voor het uitzwaaien.

Zoeken naar andere parkeeropties
De P1 parkeergarage is niet de enige parkeermogelijkheid. Voor kort parkeren kun je ook terecht in de P3 parkeergarage, waar je ook vanaf de eerste minuut betaalt. Langer parkeren, vanaf 48 uur, kan in de P6 parking. Dan zijn er nog de mogelijkheden van externe ondernemingen op Schiphol. Het is daarom altijd aan te raden om de parkeermogelijkheden op Schiphol te vergelijken.  

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol