In Amsterdam parkeren voor Schiphol op zee

Schiphol blijft groeien. Dat is natuurlijk helemaal geen nieuws. We weten eigenlijk allemaal wel dat Schiphol een beetje uit de voegen vandaan aan het schieten is en dat er weinig mogelijkheden openliggen om verder uit te breiden op de plek waar de luchthaven zich nu bevindt. D66 is één van de partijen die zich daarom inzet om Schiphol te verplaatsen naar een eiland. Het moet een luchthaven op zee worden, maar parkeren moeten we in Amsterdam blijven doen.

Heeft de Noordzee nog wel plek?

Het lijkt erop dat we het land al te ver hebben volgestampt. Dit roept ons geen halt toe, want we hebben de Noordzee nog. Er liggen dan ook eindeloos veel plannen voor de Noordzee op de planken. We hebben het dan over visserijgronden en scheepvaartroutes, maar ook over het realiseren van diverse natuurgebieden en extreem grote windmolenparken. De vraag is dan ook of Schiphol er ook nog wel bij past. Duidelijk is dat Schiphol niet in de buurt van de windmolens kan en mag worden gerealiseerd. Dit betekent dat de windmolens zullen moeten wijken voor de nieuwe luchthaven op zee.

Het gaat nog tientallen jaren duren

Als ze het allemaal al voor elkaar kunnen krijgen om een nieuwe luchthaven op zee te realiseren, dan zullen velen van ons dat niet meer mee gaan maken. In eerste instantie werd er gedacht dat het allemaal wel af zou moeten kunnen zijn in het jaar 2050, wat nog ruim 30 jaar duurt, maar inmiddels lijkt zelfs dat jaar al niet meer haalbaar. Wel is duidelijk hoe het allemaal moet gaan werken. Reizigers moeten namelijk gewoon naar het ‘oude, vertrouwde’ vliegveld in Amsterdam gaan om daar de auto te parkeren. Vervolgens stappen zij daar op een ondergronds spoorsysteem waarmee zij naar de nieuwe luchthaven op zee worden gebracht. Overigens zouden ook beveiliging en het innemen van bagage gewoon in Amsterdam blijven.

Voorlopig gaat het echt nog niet gebeuren

Parkeren bij Schiphol in Amsterdam, via een ondergronds spoor naar een eiland in zee en daar op het vliegtuig stappen.. Het klinkt super interessant, maar voorlopig gaat het echt nog niet gebeuren. Parkeren én reizen gebeurt de komende tientallen jaren gewoon nog op en vanaf Schiphol Amsterdam. Wil jij zo goedkoop mogelijk parkeren bij Schiphol? Vergelijk dan via ons onafhankelijk de mogelijkheden.

 

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol