Keurmerk voor Schiphol parkeren opgericht

Een keurmerk voor Schiphol parkeren zou moeten helpen om het parkeren op de luchthaven een stuk betrouwbaarder te maken. De laatste jaren hebben veel reizigers te maken gehad met vervelende problemen bij de aanbieders van parkeerplaatsen. Het is belangrijk om dit in de toekomst zo veel mogelijk te verminderen en daarom is er nu een keurmerk voor Schiphol parkeren opgericht. 

KZP is het nieuwe keurmerk voor Schiphol parkeren

Het nieuwe keurmerk voor Schiphol parkeren heeft de naam KZP gekregen. KZP staat voor stichting Kwaliteitszorg Parkeren. Er is dus een stichting opgericht die zich gaat focussen op de kwaliteit van het parkeren bij de luchthaven. Deze stichting werkt volledig afhankelijk en heeft als voornaamste doel om de marktwerking in het parkeeraanbod actief te houden. Er zijn meerdere stakeholders van de stichting bekend gemaakt, waaronder de politie, diverse leasemaatschappijen en verzekeraars, de ANWB en de Koninklijke Marechaussee. 

Waarom is een keurmerk voor Schiphol parkeren nodig?

Het keurmerk voor Schiphol parkeren is volgens veel partijen een positieve toevoeging. De laatste tijd hebben we steeds vaker met klachten over het parkeren te maken gehad. Reizigers kregen de auto beschadigd terug, merkten ineens een hogere kilometerstand op of ontvingen parkeerboetes uit de periode waarin de auto geparkeerd had gestaan bij een parkeerbedrijf. Dergelijke zaken mogen vanzelfsprekend niet voorkomen en het keurmerk moet ervoor gaan zorgen dat consumenten straks makkelijker bij betrouwbare bedrijven terechtkomen voor het parkeren van de auto. 

De eerste bedrijven hebben hun certificaat ontvangen

Parkeerbedrijven krijgen natuurlijk niet zomaar een certificaat dat aangeeft dat zij over het nieuwe keurmerk voor Schiphol parkeren beschikken. Deze certificaten worden na een strenge controle toegekend door het College van Deskundigen. Inmiddels hebben de eerste bedrijven het keurmerk ontvangen na het doorstaan van de controles. Onder meer Parking Point, Central Parking en Airport Parking hebben het certificaat ontvangen. 

Betrouwbaar de auto parkeren bij Schiphol

Als je de auto bij Schiphol wilt parkeren, dan wil je zeker zijn dat je te maken hebt met een betrouwbare partij. Het keurmerk kan je zeker helpen bij het maken van je keuze. In de toekomst zullen er uiteraard steeds meer bedrijven zijn aangesloten. Zoek je nu een betrouwbare partij voor Schiphol parkeren? Dan kun je bij ons natuurlijk de diverse mogelijkheden vergelijken. 

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol