Kiss & Ride Schiphol niet langer gratis?

Kiss & Ride Schiphol niet langer gratis?
We kennen het allemaal wel. Je brengt iemand weg naar Schiphol, zodat deze persoon parkeerkosten kan besparen. Er wordt even afscheid genomen en vervolgens rij je weer terug naar huis. Het enige wat dit je op dit moment kost is de brandstof voor het ritje, tenzij je elektrisch rijdt natuurlijk. Hier kan verandering in komen, want ook voor dit Kiss & Ride principe moet je wellicht gaan betalen in de toekomst.

Kort parkeren was al niet meer aantrekkelijk
Voorheen waren er aardig wat mensen die kozen voor kort parkeren. Zij brachten iemand weg naar de luchthaven in Amsterdam, parkeerden de auto even om nog even samen wat te eten en te drinken en zij reden weer naar huis wanneer de vakantiegangers door de poorten gingen. Leuk natuurlijk, maar inmiddels is dit kort parkeren bij Schiphol al niet aantrekkelijk meer. Per 11 minuten moet je een tarief van 1 euro betalen. Je bent in de meeste gevallen niet binnen een half uur weer bij de auto en uit de parkeergarage, dus je zit toch al snel op een euro of 5. Dan maar Kiss & Ride, ondanks dat het wat ongezelliger is.

Het Kiss & Ride principe
Het Kiss & Ride principe is heel eenvoudig. Je brengt iemand naar Schiphol. Op de luchthaven laad je de koffers uit de auto, je kust of knuffelt elkaar gedag en je rijdt weer weg. Een kort maar krachtig afscheid, maar dan hoef je in elk geval geen hoge parkeerkosten te betalen. Je blijft immers bij je auto en staat hooguit tien minuten op de luchthaven voor het uitladen en gedag zeggen. Nu gooit Schiphol roet in het eten van de Kiss & Ride liefhebbers, want ook voor hen wil de luchthaven kosten in rekening gaan brengen.

Betalen voor Kiss & Ride
Schiphol wil de hoeveelheid verkeer sterk terugdringen op de luchthaven. Het wordt eenvoudigweg te druk en zij willen mensen aanmoedigen om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te komen. Dit betekent dat Schiphol nu bezig is met het onderzoeken van mogelijkheden om ook geld te vragen aan mensen die enkel iemand wegbrengen naar de luchthaven. Het zou niet uitmaken of je 1 minuut op het vliegveld aanwezig bent om iemand af te zetten of dat je er 5 minuten over doet. Je moet hiervoor een vast bedrag betalen. De verwachting is dat dit ongeveer 5 euro zal gaan kosten.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol