Loont het om de auto te pakken naar Schiphol?

trein-150x150  Natuurlijk is het niet mogelijk om in je portemonnee te kijken, vooral omdat het openbaar vervoer dezer dagen ook niet meer voordelig te noemen is. Maar wanneer er geroepen wordt dat er veel storingen zijn op de trajecten naar Schiphol, en dat je daarmee het risico loopt om een vlucht te missen? Hoeveel is daar dan waar van. Ja, er zijn regelmatig storingen op de trajecten naar Schiphol met allerhande verschillende oorzaken.

Schiphol – Utrecht

Het traject dat het meeste aantal storingen in 2014 had is Schiphol – Utrecht, hier zijn namelijk 96 storingen geweest gedurende het hele jaar. Amsterdam CS – Schiphol komt daar vlak achter met 94 storingen gevolgd door Amersfoort – Schiphol met 89 storingen. Dit zijn voor veel mensen de belangrijkste manieren om op Schiphol te komen omdat Utrecht, Amersfoort en Amsterdam centrale punten zijn binnen Nederland. Maar ook de trajecten Lelystad CS – Schiphol, Rotterdam CS – Schiphol, Leiden CS – Schiphol en Schiphol – Zaandam hebben regelmatig te kampen met storingen. Tussen Schiphol en Utrecht zijn er de meeste sein-, overweg-, en wisselstoringen op de voet gevolgd door defecten aan de treinen, het spoor of overige materialen, slechts één verstoring is de oorzaak van uitgelopen werkzaamheden. Al met al valt het aantal storingen nog best mee gezien er gemiddeld vier intercity treinen vertrekken per uur vanaf de bovengenoemde stations.

Toch de auto?

Wie toch even snel de auto wil pakken moet wel denken aan manieren om de auto te parkeren op Schiphol en de extra tijd die dit met zich meebrengt. Maar één ding is zeker, wanneer je naar Schiphol moet reizen is het verstandig om altijd enkel uren extra te berekenen. Zo weet je zeker dat je je vlucht zult halen of je nu in de file komt te staan of een trein mist omdat er een storing is. Wie zijn reis plant met voldoende tijd zal nergens in de problemen kunnen raken.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol