Meer vracht en passagiers in juli op Schiphol

lading  Luchthaven Schiphol heeft onlangs reden gehad om een klein feestje te vieren. Uit de cijfers van de maand juli is namelijk gebleken dat de luchthaven een stijging heeft mogen waarnemen ten opzichte van de maand juli vorig jaar (2013). De stijging is goed te zien in het aantal vluchten met vrachten, maar ook het transporteren van passagiers is toegenomen in vergelijking met dezelfde periode van het vorig jaar. De verwachting was al dat er meer getransporteerd zou worden vanaf Schiphol, maar met de berichtgevingen was het toch afwachten tot de cijfers naar buiten zouden komen.

Meer passagiers, meer vracht

De toename in het aantal passagiers en de vracht is meer dan welkom. De lange periode van economische problemen heeft ervoor gezorgd dat veel van de bedrijven in Nederland klappen hebben gekregen, waaronder de bedrijven die onderdeel uitmaken van de infrastructuur. Wat dat betreft is juli een goede graadmeter, het is de maand waarin de vakantie en het werkverkeer elkaar kruisen, waardoor het één van de beste maanden zou moeten zijn. Aangezien er steeds meer positieve berichten naar buiten gebracht worden, was de verwachting al dat er een stijging zou zijn.

Tijd voor uitbreiding

Binnen de luchthaven is lange tijd gesproken over eventuele uitbreidingen. Er is onlangs besloten een extra pier aan te laten leggen, samen met nog meer uitbreidingen die ervoor moeten gaan zorgen dat de toename in vracht en passagiers eenvoudiger plaats moet kunnen hebben. In dat kader is de stijging in het aantal vluchten meer dan welkom, een extra pier aan laten leggen terwijl er een afname zou zijn, is immers vragen om kritiek van vele kanten.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol