Meer vrije parkeerplaatsen op Schiphol door KLM-bus?

Meer vrije parkeerplaatsen op Schiphol is een wens van velen. Zeker mensen die met regelmaat reizen en op Schiphol moeten parkeren raken vaak gefrustreerd over de parkeerruimte. Soms moet je eindeloos zoeken om een plek te kunnen vinden, en als je er eentje vindt dan moet je vaak lang lopen naar waar je zijn wil. Lastig! Meer vrije parkeerplaatsen op Schiphol kan dan ook geen kwaad. Schiphol gaat daarom nu nog een gratis busdienst realiseren.

Er zijn al twee gratis busdiensten

Schiphol wil twee vliegen in één klap slaan. Op de eerste plaats wil de luchthaven zorgen voor meer vrije parkeerplaatsen op Schiphol en daarnaast wil het vliegveld meer gemak en voordeel bieden een reizigers. Met het oog hierop zijn eerder al twee gratis busdiensten opgezet, namelijk van Nijmegen naar Schiphol en van Maastricht naar Schiphol. Per 1 juli 2019 komt hier nog een busdienst bij, namelijk vanaf Enschede.

Meer vrije parkeerplaatsen op Schiphol door extra busdienst

Binnenkort kunnen mensen vanaf Enschede en Hengelo ook op de bus stappen richting de luchthaven. Zo zouden er mogelijk meer vrije parkeerplaatsen op Schiphol komen. Mensen mogen gratis met de busdienst naar de luchthaven reizen, maar er is wel een voorwaarde aan verbonden. Je moet namelijk wel daadwerkelijk gaan vliegen om gebruik te mogen maken van de gratis busdienst. Het is dus nodig om je ticket voor de betreffende dag te laten zien bij het instappen.

Meerdere voordelen voor Schiphol en voor reizigers

Op dit moment maken er op jaarbasis ongeveer 30.000 reizigers gebruik van de gratis busdiensten van KLM. Een woordvoerder van KLM, Koen van Zijl, geeft aan dat het aantal gratis busdiensten zeker in het oosten van Nederland groeimogelijkheden heeft. De bussen zijn voorzien van gratis thee, koffie en wifi. Daarnaast is er een toilet in de bussen, die op biodiesel rijden, aanwezig. Mensen kunnen dus brandstof, openbaar vervoer kosten en parkeerkosten besparen door voor de busdienst te kiezen. Voor Schiphol betekent het vooral dat er voor andere reizigers meer parkeerruimte is.

Het gaat allemaal niet vanzelf

Belangrijk om te weten is wel dat het allemaal niet vanzelf gaat. De KLM busdienst moet gereserveerd worden. Je moet op KLM.nl je ticket boeken en hierbij aangeven dat je wilt vertrekken vanaf Enschede of Hengelo. Vervolgens is je busreis gratis wanneer je dit ticket, met bus reservering, laat zien in de bus. Toch liever parkeren? Vergelijk dan bij ons de parkeermogelijkheden en kies voor de laagste parkeerkosten. 

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol