Mogelijkheden voor parkeren op Schiphol

Parkeren op Schiphol kan op veel verschillende manieren. Dit wil zeggen dat je de keuze hebt uit meerdere parkeermogelijkheden in diverse parkeerfaciliteiten. De meest gebruikte parkeeropties zijn de P1, P3 en P4. Voorheen was er natuurlijk ook een P2 parkeergarage, maar deze is niet meer in gebruik. Dan is er ook nog een P6 optie en dat is een Valet Parking optie. Wij vertellen je meer over de P1, P3 en P4 parkeermogelijkheden. 

Parkeren op Schiphol in de P1 parking

De P1 parking is er speciaal voor kort parkeren. Je kunt hier in principe altijd parkeren wanneer je binnen 48 uur weer vertrekt. Dit betekent dat je op de P1 parkeerplaats kunt parkeren wanneer je iemand op komt halen of weg gaat brengen, maar ook wanneer je zelf voor korte tijd weg gaat en binnen 48 uur weer terug bent. In bepaalde periodes kun je ook langer dan 48 uur op de P1 parking parkeren. Dit moet je dan wel reserveren. 

Parkeren op Schiphol in de P3 parking

De P3 parking is een goede optie wanneer je langer dan 48 uur weg blijft. De P3 is een combinatie van overdekt en onoverdekt parkeren, dus je kunt zelf bekijken wat je prettiger vindt of waar de beste plek te vinden is. Vanaf de ingang van deze parking vertrekt elke tien minuten een snelbus waar je volledig kosteloos gebruik van kunt maken. De reis naar de vertrekhal neemt dan ongeveer een minuut of vijf in beslag. Reserveren is nodig en is mogelijk tot 1 dag voor vertrek.

Parkeren op Schiphol in de P4 parking

Parkeren op Schiphol wordt duurder naar mate je meer service wilt of dichterbij wilt parkeren. Dit spreekt voor zich. Er is ook een parking waar je minder service ontvangt en van waar je wat langer onderweg bent naar je iets langer onderweg bent naar de vertrekhal. Dit is de P4 parking. Elke vijftien minuten kun je op de snelbus stappen, welke kosteloos heen en weer rijdt, en dan ben je binnen een minuut of tien bij de vertrekhal. Deze parking is alleen van april tot en met oktober geopend en de tarieven binnen deze periode verschillen. Het is dus goed om dit van tevoren te checken. Je kunt online een plek in de P4 parking reserveren.

Voordelig parkeren voor je vakantie

Bij ons kun je natuurlijk altijd Schiphol parkeren vergelijken, zodat je zeker weet dat je zo voordelig mogelijk parkeert voor je vakantie of je zakenreis. Onze vergelijkingen zijn snel, eenvoudig en volledig onafhankelijk. 

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol