Naar gate gebracht worden door robot binnenkort goed mogelijk

Op Schiphol hoef je niet langer meer op zoek te gaan naar de juiste gate, je kunt je gewoon laten begeleiden door een robotgids, die de weg daar als de achterkant van zijn hand kent. Er zijn deze maand tests op Schiphol gedaan met Spencer, een robot die ontwikkeld is door onder andere Universiteit Twente.

De robot heeft een plattegrond in zijn geheugen, waardoor hij met speels gemak de weg naar alle gates en meer kan vinden. Daarnaast heeft Spencer ook laserogen, waarmee hij de boarding passes van de passagiers in kan scannen en ook afstanden kan meten, waardoor obstakels geen probleem zullen vormen als hij mensen naar de gate zal begeleiden.

Sociaal acceptabel gedrag

De robot is mede ontwikkeld door Human Media Interaction van professor Vanesse Evers van de Universiteit Twente. Zij hebben onderzoek naar het sociale gedrag van de robot gedaan en zeggen dat je bij het gedrag moet denken aan de snelheid waarmee hij rijdt en de afstand van de robot ten opzichte van groepen, maar ook zijn houding in sociale situaties die op het vliegveld plaats kunnen vinden. “Zo moet de robot wachten tot er een grote groep voorbij komt en moet hij ook controleren of de mensen die volgen nog enigszins in de buurt zijn”, aldus Michiel Josse, UT-promovendus die de robot heeft mee helpen ontwikkelen.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol