Niet langer taxivergunning nodig op Schiphol

taxi-150x150  Het was drie jaar geleden dat de Amsterdamse televisie zender AT5 meldde dat er een taxioorlog op Schiphol dreigde. Taxichauffeurs moesten € 3600,- betalen per maand om op Schiphol te mogen rijden terwijl collega’s die dit bedrag niet maandelijks betaalden ritten onder hun neus wegkaapten. Dit is echter nu aangepast, het hof heeft namelijk bepaald dat de beperking voor Chauffeurs die geen Schiphol-taxivergunning hebben niet is toegestaan. Nu kan de gemeente Haarlemmermeer maatregelen gaan treffen om de kwaliteit te verbeteren maar ze mogen niet langer taxivergunningen weigeren. Er is echter geen uitspraak gedaan over het afsluiten van de rijbanen voor chauffeurs die geen vergunning hebben. Dit is iets wat geregeld moet worden tussen Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer.

Wat houdt dit in?

Eerder was het zo dat alleen taxichauffeurs die de zogenoemde Schiphol vergunning hadden mensen mochten oppikken op de luchthaven Schiphol. Andere chauffeurs mochten wel mensen wegbrengen naar de luchthaven maar niet meenemen van de luchthaven naar andere bestemmingen. Het is nu dus voor alle taxihouders met een vergunning om taxidiensten aan te bieden op de luchthaven. Je moet als taxi chauffeur dus wel een vergunning hebben om te mogen rijden, maar je hebt niet meer de speciale vergunning nodig om op Schiphol te rijden. Dit zal met name voor de chauffeurs in Amsterdam en omstreken goed nieuws zijn, omdat ze op deze manier geen lege vrachten meer terug hoeven te rijden vanaf de luchthaven naar de stad. De vraag is nu echter wat de gemeente Haarlemmermeer zal gaan doen aan de kwaliteit van het vervoer.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol