Nieuwe pier en terminal Schiphol gaat door

De aandeelhouders van Schiphol hebben op 15 maart 2016 definitief akkoord gegeven voor wat betreft de ontwikkeling van een nieuwe pier en terminal op Schiphol. De terminal komt ten zuiden van Schiphol Plaza, meteen naast de verkeerstoren en zal met de bestaande terminal in verbinding worden gebracht. Volgens de planning is deze in 2023 klaar en zullen er op jaarbasis zo’n 14 miljoen reizigers in worden verwacht.

Schiphol Group wil de positie van de mainport ook gaan versterken. Om dit te doen moet de capaciteit van de luchthaven omhoog worden gebracht en zal de kwaliteit ook moeten verbeteren. De vliegtuigbewegingen en de hoeveelheid aan passagiers neemt al jaren erg toe. Schiphol heeft meer ruimte voor deze groei nodig voor zowel reizigers als vliegtuigen.

Voorbereidende werkzaamheden

Op dit moment zijn er al een groot aantal voorbereidende werkzaamheden aan de gang voor de ontwikkeling van de nieuwe terminal en pier. Er worden aanpassingen aan de voorrijweg uitgevoerd, maar ook de parkeervoorzieningen van Schiphol worden uitgebreid en de sloop van Schiphol Cargo Center is van start gegaan. Dit gebouw wordt al meerdere jaren niet meer gebruikt en men doet hun best om de overlast voor passagiers zo minimaal mogelijk te houden.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol