NS biedt garantie op reizen naar Schiphol

Op 14 juli start de NS met de Schiphol Garantie Service, tot en met 1 september zal er gekeken worden of het systeem zal gaan werken. Het systeem ziet er als volgend uit: Je betaalt € 5,- extra voor je treinkaartje daarmee heb je een aantal voordelen:

–          spoor-150x150  Als er verstoringen zijn wordt je reisadvies aangepast

–          Wanneer er geen treinen rijden wordt er aangepast vervoer geregeld (taxi, bus)

–          Op Schiphol wordt je opgevangen en naar de balie begeleid

–          Indien je de vlucht mist, krijg je een vergoeding voor het ticket of voor omboeking

–          Indien nodig krijg je ook een hotelovernachting vergoed

Garantie omstreden genoemd

Hoewel ze in principe garanderen waar je een kaartje voor haalt (namelijk op tijd komen), zitten er aan deze service toch wel een aantal voordelen. Onder andere het feit dat je vlucht vergoed wordt indien die gemist wordt, indien mogelijk wordt de betaling van het omboeken vergoed en zelfs een hotelovernachting. Je verzekert dus in principe je ticket naar Schiphol. Toch is er ongeloof over het aanbieden van de regeling; veel mensen drijven de spot met de NS omdat je extra moet betalen voor een service die ze eigenlijk al aan zouden moeten bieden: het op tijd aan laten komen van je trein.

Grote voordelen

Toch wanneer je kijkt naar de voordelen die kleven aan dit ‘verzekeren’ van je treinticket zou het wel eens kunnen dat heel wat minder mensen in de toekomst hun auto zullen parkeren bij Schiphol. Niet alleen heb je voor € 5,- de garantie dat je zult vliegen, je krijgt ook nog eens vergoeding van je ticket wanneer de NS niet op tijd rijdt. Dat is nog eens wat anders dan de kosten van je treinticket terugkrijgen omdat de trein een half uur te laat rijdt, of zelf halverwege je treinreis in een taxi stappen en deze duur moeten betalen omdat je op tijd wilt zijn.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol