P3 Lang Parkeren Schiphol zorgt voor 2.500 extra plaatsen

P3 Lang Parkeren Schiphol is op 18 maart 2019 opgeleverd en dat is precies volgens planning. De luchthaven is al tijden lang druk bezig met het uitbreiden en aanpakken van de parkeermogelijkheden. De P3 garage heeft hierbij de laatste tijd erg veel aandacht gekregen en nu mag het Amsterdamse vliegveld trots zijn op maar liefst 2.500 extra parkeerplaatsen.

 

Alle parkeerplaatsen op P3 Lang Parkeren Schiphol zijn overdekt

Een groot pluspunt van de nieuwe parkeergelegenheid is wel dat alle parkeerplaatsen in de P3 Lang Parkeren overdekt zijn. De bovenste verdieping van de parkeergarage is namelijk ook van een dak voorzien, waardoor echt alle auto’s er droog staan. Dit dak kan direct goed doen op het vlak van duurzaamheid. Het is namelijk groot genoeg om er maar liefst 6.000 zonnepanelen op te plaatsen. De parkeerfaciliteiten van de luchthaven verbruiken op jaarbasis nogal wat energie. Ongeveer 1/5 deel van deze energie zou door de zonnepanelen opgewekt kunnen worden en dat is een flinke verbetering op het gebied van duurzaamheid. De zonnepanelen zijn overigens nu nog niet gerealiseerd. Dit zal naar verwachting gebeuren in mei 2019.

 

De parkeergelegenheid gaat op in de omgeving

Garage P3 gaat nu beter op in de omgeving dan voorheen en dit was ook precies het plan. De parkeergarage is nu voorzien van een hele witte gevel, waardoor deze beter in het landschap op zou moeten gaan. Uiteraard blijft het wel een grote, moderne gelegenheid. Ook hiermee worden doelen bereikt. De led verlichting kan van stroom worden voorzien door middel van de zonnepanelen. Daarnaast kunnen elektrische personenauto’s en bussen worden opgeladen in de nieuwe parkeergarage.

 

Wordt parkeren in de P3 Lang Parkeren Schiphol nu duurder?

Schiphol hanteert relatief hoge parkeertarieven en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er goedkopere parkeerplaatsen beschikbaar zijn in de omgeving van de luchthaven. Echter, op dit moment liggen er ook geen plannen op tafel om de parkeertarieven voor het parkeren in de P3 Lang Parkeren Schiphol te verhogen. Het is dan voor alsnog ook niet het geval dat de reiziger een deel van de nieuwbouw bekostigt door meer te betalen voor het parkeren. Wil jij weten waar jij het goedkoopst kunt parkeren (na)bij Schiphol? Dan kun je bij ons natuurlijk onafhankelijk vergelijken.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol