P3 Schiphol Parkeren wordt flink uitgebreid

Wederom pakt Schiphol één van de parkeermogelijkheden aan bij de luchthaven. In het voorjaar van 2016 werd er een nieuwe parkeergarage gerealiseerd en op dit moment wordt er gewerkt aan een aanbouw. Het gaat om een uitbreiding van P3 Schiphol Parkeren. Dit parkeerterrein, speciaal voor lang parkeren, wordt uitgebreid aan de entreezijde.

 

Schiphol heeft meer parkeerplaatsen nodig

Luchthaven Schiphol in Amsterdam blijft voortdurend uitbreiden om de enorme toestroom aan te kunnen. Vorig jaar werd Schiphol aangedaan door 69 miljoen mensen om naar hun vakantiebestemming te reizen of om er vanaf hun bestemming te landen. Dat zijn bijna 190.000 personen per dag en Schiphol blijft groeien. Om de grote drukte aan te kunnen moeten er meerdere maatregelen worden genomen en één van deze maatregelen betreft het realiseren van meer parkeerplaatsen. Schiphol is dan ook aan de lopende band bezig met het aanpakken van de parkeeropties.

 

Meer dan 2.500 nieuwe parkeerplekken

Hoofdaannemer Ballast Nedam Parking is inmiddels druk bezig met het uitbreiden van de P3 parkeergarage door middel van een aanbouw. Hiervoor wordt samengewerkt met meerdere partijen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de totale parkeergarage een ruimte gaat bieden van maar liefst 100.000 vierkante meter. Met de aanbouw worden er meer dan 2.500 nieuwe parkeerplekken gerealiseerd. De vraag is wel of dit ook nog iets gaat doen met de tarieven voor het parkeren op Schiphol. Gaat de luchthaven de tarieven voor lang parkeren in de P3 parkeergarage verhogen of niet? Op dit moment is daar volgens Schiphol zelf nog geen sprake van.

 

De garage is binnen een jaar af

Over het algemeen kost het toch wel een behoorlijke tijd voor een garage weer in gebruik kan worden genomen. Schiphol zet wel vaart achter de realisatie van de extra ruimte door middel van de aanbouw, want in 2019 wordt de nieuwe parkeergarage al geopend. Het vinden van een parkeerplek zou dan, in ieder geval tijdelijk, weer wat makkelijker moeten worden. Wil je wel in de buurt van Schiphol parkeren, maar wil je niet de hoofdprijs betalen voor een parkeerplekje? Vergelijk dan diverse andere mogelijkheden bij ons en bespaar eenvoudig een leuke som!

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol