Park & Fly moet stoppen

Het voortbestaan van het parkeerbedrijf Park & Fly is onzeker. Park & Fly, inmiddels al enige tijd gevestigd parkandfly  in de gemeente Haarlemmermeer, moet vertrekken uit het gehuurde bedrijfspand ‘De Hoek’.¬† Zo heeft de bestuursrechter althans beslist.

Het bedrijfspand De Hoek biedt driehonderd parkeerplaatsen aan. Volgens de gemeente Haarlemmermeer mag er echter geen parkeerdienst worden aangeboden op de bewuste locatie. Het bestemmingsplan geeft aan dat er enkel bedrijven gevestigd mogen zijn, die zichzelf hebben toegelegd op de nijverheid en handel. Hier zou het parkeren van auto’s niet onder vallen.

Einde Park & Fly?
Park & Fly is één van de parkeerbedrijven rondom luchthaven Schiphol met een shuttledienst. De passagiers worden vanaf de parkeerplaats met een bus naar het vliegveld vervoert. Op dezelfde wijze worden zij bij aankomst weer terug gebracht. Nu staat dit bedrijf dus op losse schroeven. De bestuursrechter besliste op dinsdag dat het bedrijf zal moeten verdwijnen.

Open tot 20 januari 2013
Park & Fly eigenaar Tony Jongkind geeft in ieder geval aan dat zijn bedrijf open blijft tot 20 januari. Het bedrijf zal in beroep gaan tegen de uitpraak van de rechter. Bovendien wordt er op 10 januari een nieuwe vestiging geopend. Deze vestiging zal zich buiten Haarlemmermeer bevinden en dus niet in strijd zijn met het bewuste bestemmingsplan.

Park & Fly geliefd
Park & Fly is een geliefd parkeerbedrijf, zo weet de beheerder van Schipholparkerenvergelijken.nl: ‘Park & Fly is een veelgekozen parkeerplaats. De consument kan er voor een relatief laag dagtarief zowel overdekt als niet overdekt parkeren’. Als Park & Fly verdwijnt, verdwijnt daarmee ook een betrouwbare en grote parkeergelegenheid in de nabije omgeving van¬†Schiphol. ‘Op onze website kunnen¬†de parkeerbedrijven rondom Schiphol worden beoordeeld. Over Park & Fly hebben wij nog nooit negatieve¬†feedback ontvangen,’¬†aldus de expert van Schipholparkerenvergelijken.nl.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol