Parkeergarage Schiphol verandert in terminal

Iedereen die weleens op Schiphol parkeert is wel bekend met de P2 parkeergarage. Deze parkeergarage, die in het verleden P12 werd genoemd en bedoeld was voor personeel, bestaat al tientallen jaren. Toch komt er nu een einde aan de praktische P2 parkeergarage op Schiphol, op korte afstand van Terminal 1. De parkeerplaatsen moeten namelijk wijken voor een extra terminal.

De uitbreiding van Schiphol
Er wordt al jarenlang gesproken over een uitbreiding van de luchthaven, maar nu zijn de plannen concreet en gaat er echt iets gebeuren. Schiphol zal worden uitgebreid met een pier en een extra terminal. Hier is eigenlijk geen ruimte voor en daarom moet parkeergarage P2 plat om ruimte te creëren. Het deel van deze parkeergarage dat op de kortste afstand van de vertrekhal ligt is nu speciaal gereserveerd voor Schiphol Privium leden. Voor hen zal een passende oplossing worden gezocht.  

Een exclusieve parkeeroplossing
De Schiphol Privium leden, die nu op zeer korte afstand van de vertrekhal kunnen parkeren in parkeergarage P2 zullen niet door de luchthaven worden teleurgesteld, volgens Schiphol. De oude, vertrouwde parkeergarage kan niet meer worden gebruikt vanaf 1 oktober 2017. Speciaal voor de Schiphol Privium leden wordt er een exclusieve parkeeroplossing gerealiseerd vanwaar deze leden nog altijd binnen enkele minuten lopen in de vertrekhal staan. Schiphol heeft nog niet bekend gemaakt om wat voor exclusieve parkeeroplossing het gaat.

De meningen zijn verdeeld
Dat Schiphol zou worden uitgebreid, dat komt voor maar weinig mensen als een verrassing. Dat dit ten koste gaat van de vertrouwde P2 parkeergarage, dat schiet bij een groep mensen wel in het verkeerde keelgat. Veel mensen zijn positief en benieuwd naar het eindresultaat, maar er is toch ook een aardig gezelschap dat niet geloofd dat er een nieuwe parkeergarage kan worden gerealiseerd op afstand die (bijna) even kort van de terminal is als de afstand die nu moet worden afgelegd vanaf de P2 parkeergarage op Schiphol.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol