Parkeerkosten Schiphol rijzen de pan uit

Er is onderzeoek gedaan naar de kosten van parkeren op de vliegvelden waar veel Nederlanders gebruik van maken. Schiphol komt niet als duurste uit de bus, maar valt ook zeker niet onder de goedkoopste luchthavens als het om parkeren gaat. Guus Wantia, de onderzoeker, nam in totaal 16 vliegvelden onder de loep om de gemiddelde parkeerkosten te bepalen.

Parkeren in België is een stuk duurder
Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om met de auto naar een luchthaven in België te rijden om daar op het vliegtuig te stappen. Het is dan ook vaak zo dat vliegen vanaf een Belgische luchthaven voordeliger is dan vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven. Het gaat in de meeste gevallen niet om honderden euro’s, maar iedere besparing is natuurlijk de moeite waard. Helaas gaat een aanzienlijk deel van de bespaarde bedragen alsnog op, namelijk aan de parkeerkosten. Voor een week parkeren betaal je in België bij de luchthavens gemiddeld 18 euro meer dan voor parkeren bij Schiphol.

Duitsland is een betere optie
Minder mensen kiezen ervoor om vanuit Duitsland te gaan vliegen. Zonde, want juist hier liggen de parkeerkosten een stuk lager. Gemiddeld ben je voor een week parkeren namelijk 13 euro goedkoper uit dan op Schiphol. Op Schiphol ligt de gemiddelde prijs voor het parkeren op 60 euro per week. Dit is toch behoorlijk prijzig. Daarnaast is het zo dat de parkeerkosten op Schiphol vaak omhoog gaan in de zomervakantie en andere drukkere perioden van het jaar. Uiteindelijk parkeer je het duurst op Brussels Airport, waar je per week net geen 100 euro betaalt. Luik staat op de tweede plaats, gevolgd door Schiphol op de derde plaats. Op de allerlaatste plaats van de 16 luchthavens staat Münster. Hier kun je een week parkeren voor ‘slechts’ 27 euro.

Altijd de parkeerkosten op Schiphol vergelijken
Op Schiphol zijn veel bedrijven aanwezig die parkeermogelijkheden aanbieden. Veel van deze ondernemingen zijn niet direct met de luchthaven verbonden. Dit betekent dat de tarieven relatief ver uit elkaar kunnen liggen. Om deze reden is het altijd de moeite waard om de prijzen van parkeren op Schiphol te vergelijken. Het kan veel geld besparen.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol