Parkeeromstandigheden Schiphol zorgen voor ‘asoparking’

De parkeeromstandigheden op Schiphol worden er niet bepaald beter op de laatste tijd. Vrijwel alle bekende parkeermogelijkheden zijn inmiddels verdwenen. Wel zijn er nieuwe parkeeropties gerealiseerd, maar dit betekent eigenlijk ook per definitie dat je een heel eind moet lopen. Daarnaast ben je gewoonweg veel geld kwijt voor het parkeren op de luchthaven. Een groeiende groep mensen heeft hier nu een oplossing voor gevonden. Zij parkeren namelijk bij een NS station. De omwonenden zijn hier bepaald niet blij mee en spreken dan ook van ‘asoparking’.

NS station Halfweg-Zwanenburg is de nieuwe Schiphol Parking
Bij NS station Halfweg-Zwanenburg werden parkeerplaatsen gerealiseerd voor de mensen die daar op de trein wilden stappen. Logisch natuurlijk. Er werden 150 parkeerplekken gerealiseerd bij dit station en dat hebben de mensen die naar Schiphol willen nu ook ontdekt. Het is namelijk zo dat de parkeerplekken bij dit station gratis gebruikt mogen worden. Er gelden geen parkeertarieven. Vervolgens zijn de treinkosten voor de rit naar Schiphol een stuk lager dan de parkeerkosten die op Schiphol betaald moeten worden. Men is dus een heel stuk goedkoper uit als de auto bij het station wordt geparkeerd en de reis naar Schiphol per trein wordt afgemaakt.

Auto’s worden gewoon in de berm geparkeerd
De 150 parkeerplekken zijn niet voldoende nu mensen die naar Schiphol willen de auto hier parkeren, soms zelfs voor de duur van de hele vakantie. Hierdoor worden de bermen van de naastgelegen straat, de Houtrakkerweg, ook helemaal vol geparkeerd. De bewoners van deze straat, en omliggende straten, hebben het helemaal gehad met al die auto’s en vinden het ronduit asociaal dat vakantiegangers hier de auto parkeren om wat geld te besparen. Op social media is er zelfs al een hele hype ontstaan rondom de situatie. De hashtag #asoparking komt dan ook met regelmaat voorbij.

Toch beter op Schiphol parkeren
Ondertussen wordt er naar oplossingen gezocht. Vanaf 1 januari 2018 zullen er meer verkeers- en parkeerhandhavers worden ingezet in het gebied rond het station. Daarnaast wordt er sterk gedacht over het invoeren van betaald parkeren. Uiteraard wordt reizigers sterk aangeraden toch bij Schiphol te parkeren. Het is dan zeker de moeite waard om de kosten van de verschillende parkeermogelijkheden met elkaar te vergelijken.

 

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol