Parkeren bij Schiphol: welke opties heb je?

Parkeren bij Schiphol, of op Schiphol, kan op veel verschillende manieren. Het is belangrijk om te weten waar je de auto het best kunt parkeren bij Schiphol, maar veel mensen hebben in werkelijkheid geen idee bij welke parking zij moeten zijn in welke situatie. De parkeerplek moet worden aangepast op de duur van het parkeren om zo voordelig mogelijk uit te zijn, maar het is lang niet iedereen duidelijk hoe dit nu precies zit. Welke opties zijn er eigenlijk voor parkeren bij Schiphol zelf?

Kort parkeren bij Schiphol doe je in de P1 parking

Kort parkeren bij Schiphol doe je in de parking die bedoeld is voor parkeren voor de duur van maximaal 48 uur. Dit is de P1 parking. Hier kun je parkeren wanneer je een dagje uit gaat, een reisje maakt van korter dan 48 uur en wanneer je iemand gaat halen of brengen. Houdt er rekening mee dat je hier echt alleen kort mag parkeren bij Schiphol, dus echt niet langer dan 48 uur. Sta je er langer dan 48 uur, dan wordt er een bedrag van 100 euro extra in rekening gebracht, per dag!

Langer parkeren bij Schiphol doe je in de P3 of P4 parking

Weet je zeker dat je langer dan 48 uur moet parkeren bij Schiphol, bijvoorbeeld omdat je de auto bij de luchthaven geparkeerd laat staan als je op vakantie gaat voor een week of twee? Dan kun je kiezen voor de P3 parking, ook wel ‘Lang Parkeren’ of voor de P4 parking, ook wel ‘Basic Parking’. Deze parkings zijn van verder van de vertrekhal verwijderd, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Iedere tien minuten vertrekt er vanaf de P3 parking een snelbus waar je gratis mee naar de vertrekhal kunt reizen. Dit ritje duurt ongeveer 5 minuten. 

Je kunt ook kiezen voor Valet Parking

Tot slot is er de P6 Valet Parking optie. Deze optie is de laatste tijd negatief in het nieuws, maar het betekent zeker niet dat het af te raden is. Wel is het aan te raden om voldoende onderzoek te doen, zodat je zeker weet dat je betrouwbaar en veilig parkeert. Natuurlijk kun je alle parkeeropties onafhankelijk bij ons vergelijken.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol