Parkeren bij Schiphol

Het aantal parkings op en rondom luchthaven Schiphol is groot. Iedere parking heeft eigen voor- en nadelen. Bovendien hanteert ieder bedrijf eigen voorwaarden. In dit artikel zetten wij voor u enkele parkings en alternatieven uiteen.

De keuze voor een parking bij onze Amsterdamse luchthaven, is niet gemakkelijk. Er rijzen direct enkele vragen. Zijn er bijvoorbeeld parkings van Schiphol zelf en wat zijn de alternatieven voor het parkeren bij Schiphol?

Schiphol parkings
Schiphol beheert zelf enkele parkings. Deze parkings vindt u direct op het vliegveld zelf. Zo is er Schiphol Excellence Parking. Deze parkingschiphol-excellence  is speciaal voor veelvuldige reizigers. De parking biedt aantrekkelijke abonnementen aan, ook voor de zakelijke reiziger. Om reizigers met een kleiner budget ook een parkeerplaats te bieden, bedacht Schiphol een nieuwe parking, te weten: Schiphol Smart Parking. Schiphol Smart Parking is een relatief voordelige parking. Ze ligt dichtbij de vertrek- en aankomsthal. Hierdoor is het aantrekkelijke parkeergelegenheid.

Overige parkings
Er zijn ruim dertig parkings, waarvan een groot deel niet van de luchthaven zelf is. Deze parkings bevinden zich in de nabije omgeving van Schiphol. Veel van deze parkings bieden daarom een gratis shuttle dienst aan. Dat betekent dat uzelf naar een parking rijdt en vanaf daar naar de luchthaven wordt gebracht. Over het algemeen is de service en betrouwbaarheid, even hoog als bij parkings van Schiphol zelf.

Alternatieven
Wanneer u niet wilt parkeren bij Schiphol, kunt u kijken naar alternatieven. Zo kunt u Schiphol ook bereiken met de trein. Het nadeel van dit vervoersmiddel is de onzekerheid. De vertrek- en aankomsttijden van de treinen, kunnen per dag verschillen. Het treinverkeer richting de luchthaven is al meerdere malen gestremd. Dit kwam door problemen in de Schipholtunnel. Er is echter nog een ander alternatief en dat is het reizen met een taxi. Er zijn taxi bedrijven gespecialiseerd in het vervoer naar Schiphol. Hou er rekening mee dat de kosten voor een taxi op kunnen lopen en de taxi door het verkeer kan worden opgehouden.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol