Parkeren met behulp van je mobiel

schiphol-mobiel-betalen  Het lijkt haast iets uit een science fiction-film: parkeergeld betalen via je mobiel. Toch zijn het geen geluiden uit een verre toekomst, maar is het in verschillende locaties al mogelijk. Vanaf dinsdag 1 oktober is het ook mogelijk om voor een parkeerplaats bij Schiphol te betalen met een telefoon.

Misschien herken je het wel: je wilt je parkeergeld betalen, maar je komt erachter dat de kosten iets hoger zijn uitgevallen dan je had verwacht. Vervolgens heb je niet zoveel aan je chipknip waar een euro te weinig opstaat of heb je een handvol muntgeld waar je niet veel mee kan. Met een pinpas betalen kan ook vervelend zijn: je wilt zo snel mogelijk weg en dan moet je nog op zoek naar een plek om te betalen. Tijdsverspilling!

App
Door te betalen via je mobiel zijn al deze problemen van de verleden tijd. Zodra je de auto parkeert, druk je op ‘start’. Vertrek je weer, dan hoef je slechts op ‘stop’ te drukken. De app heeft bijgehouden hoe lang je gebruik hebt gemaakt van de parkeerplek en schrijft het parkeergeld automatisch van je rekening af. Een bijkomend voordeel is dat je niet langer per uur hoeft te betalen, maar dat je betaalt voor de tijd waarin je auto daadwerkelijk geparkeerd stond.

Het enige dat je als klant moet doen voordat je het parkeren bij Schiphol kan betalen via je mobiel, is registreren bij een belparkeeraanbieder. Er zijn verschillende aanbieders voor het belparkeren, waarvan Yellowbrick misschien wel de bekendste is (‘bricken’). Andere aanbieders zijn ANWB Parkeren, Sunhill en MyOrder.

Toekomst
Veel parkeerplekken werken nog op de traditionele manier. Wie weet laat de opkomst van mobiel betalen echter niet lang meer op zich wachten en is het binnenkort een standaard betaalmiddel voor de parkings die gericht zijn op de reizigers van Schiphol.

Vergelijk alle parkeeropties nabij Schiphol hier.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol