Parkeren op Schiphol zorgt voor een behoorlijke wandeling

Schiphol is druk bezig met het treffen van voorbereidingen voor het bouwen van een nieuwe terminal en een nieuwe pier. Komende oktober beginnen de werkzaamheden en deze gaan door tot het jaar 2023. In deze periode kan er niet worden geparkeerd in de P2 parkeergarage die vlakbij de vertrekhallen te vinden is. Vanaf oktober staat mensen dus een behoorlijke wandeling te wachten.


De P1 parkeergarage wordt uitgebreid

Het is de bedoeling dat mensen die voorheen in de P2 parkeergarage parkeerden zich nu verplaatsen naar een nieuwe uitbreiding van de P1 garage. De P1 garage zelf ligt op verdere afstand als de P2 garage, maar de loopafstand is nog te doen. Dit wordt straks anders. De uitbreiding van de garage komt namelijk verder van de vertrekhallen af te liggen. Uiteindelijk zullen mensen ongeveer 2 kilometer moeten lopen en voor veel mensen is dit toch wel een pittige afstand.


De P2 parkeergarage gaat plat

Schiphol is lange tijd bezig geweest met het plannen van een renovatie van de P2 parkeergarage, die toch op een zeer goede locatie ligt. De oorspronkelijke plannen lieten zien dat een deel van de garage zou worden gesloopt en een ander deel zou volledig worden opgeknapt om voorlopig weer jarenlang dienst te doen als dichtstbijzijnde parkeergarage. Dit feest gaat niet door. Schiphol heeft namelijk op het allerlaatste moment besloten dat de P2 parkeergarage helemaal plat moet. Dit betekent dat er 3.000 parkeerplaatsen verloren gaan.


Bomen zullen moeten wijken

Schiphol heeft nog niet officieel bekend gemaakt hoe deze 3.000 plekken worden opgevangen, maar voor de hand ligt dat er een parkeergarage wordt gebouwd die parallel ligt aan de P1 garage. Dit zou betekenen dat er een mooi stuk groen verloren gaat. De parkeergarage zal dan moeten worden gebouwd op het grote veld met bomen. Alleen hier is plek voor een grote extra (tijdelijke) garage. Deze garage moet al voor de druktestroom van 2018 klaar zijn voor gebruik.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol