Problemen in Schipholtunnel kosten miljoenen

Miljoenen, kosten de problemen in de Schipholtunnel Untitled-1-300x195
luchtvaar
tmaatschappij KLM. Zo zegt topman Hartman. Meerdere keren was de tunnel afgesloten waardoor treinverkeer naar Schiphol onmogelijk werd gemaakt.

De tunnel was diverse malen onbegaanbaar door branden of storingen. Door deze problemen komen reizigers te laat en lopen vluchten vertraging op. Volgens Hartman kost dit klauwen met geld. De KLM gaat nu onderzoeken of ze de geleden schade kunnen verhalen op de NS. Beheerder van de tunnel is overigens ProRail en niet luchthaven Schiphol.

De beheerder van de website Schipholparkerenvergelijken.nl merkt dat de problemen in de Schipholtunnel zijn weerslag hebben op de vervoerskeuze van reizigers: ‘Voorheen kregen wij regelmatig de vraag of reizen naar Schiphol met de trein voordeliger was dan met de auto. Momenteel krijgen wij deze vraag echter bijna niet meer’. Volgens bovengenoemde kan dit diverse oorzaken hebben, maar spelen de problemen in de Schipholtunnel een grote rol. ‘Door de problemen in de tunnel is het reizen met de trein onzeker geworden. Passagiers zijn bang hun vlucht te missen. Ze willen liever met de auto gaan en dan meer moeten betalen. Zo zijn ze verzekerd van een plaats in het vliegtuig’.

De angst om een vlucht te missen is niet het enige wat reizigers doet twijfelen. ‘Vakantiegangers zijn ook bang niet terug te kunnen naar huis. Als zij net een lange vlucht achter de rug hebben willen zij snel thuis zijn. Ze zijn bang om lang op het station te moeten wachten met tonnen aan bagage,’ aldus de expert.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol