Regels rond versneld onderwerken graanresten blijven van kracht

vogel-150x150  Aangezien er jaarlijks veel vogels over Schiphol vliegen en daarbij gewond kunnen raken en tevens schade toe kunnen brengen aan de vliegtuigen en daarmee de passagiers aan boord, zijn vanuit de nationale overheid maatregelen genomen om te proberen het aantal vogels rond de luchthaven te verminderen. Er wordt gewerkt met vier manieren, waarbij het versneld onderwerken van de graanresten door de omringende boeren er eentje is. Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft onlangs in een brief aan de Tweede Kamer kennis gegeven van het feit dat de bijdragen rond dit project ook zullen blijven gelden in het jaar 2014.

Regeling blijkt effectief

Aangezien het aantal vogels is afgenomen en het aantal gevallen van schade aan vogels of vliegtuigen ook, kan met gerust hart gesteld worden dat de regeling effectief is. Door het versneld onderwerken van de graanresten wordt het land namelijk minder aantrekkelijk gemaakt voor de vogels die afkomen op de graanresten. Nu deze ondergewerkt zijn, trekken de vogels vaak weg naar andere gebieden waar meer eten te vinden is (en waar geen vliegtuigen overvliegen). De boeren krijgen een vergoeding voor het versneld uitvoeren van deze werkzaamheden, maximaal 853 euro per hectare.

Infrastructuur en milieu

Er is veel voor te zeggen dat de nationale overheid rekenschap neemt met de vogels rond Schiphol, maar het is natuurlijk maar ten dele waar dat het hier volledig om het milieu gaat. De schade die de vliegtuigen aan de vogels toe kunnen brengen, is fataal, maar andersom zijn de vogels ook een bedreiging voor de vliegtuigen. Wanneer een flinke vogel in de motor gezogen wordt, kan dit leiden tot het uitvallen van de motor waarbij de inzittenden in gevaar kunnen komen. Vandaar dat vele partijen de beslissing van Mansveld toejuichen.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol