Reizen naar de VS; zorg voor een volle batterij/accu

Wie direct vanaf Schiphol naar de Verenigde Staten reist dient er vanaf 8 juli 2014 rekening mee te houden dat je alle elektronische apparaten die je bij je hebt, bij een beveiligingscontrole aan moet kunnen zetten. Wanneer dit niet lukt omdat net de batterij leeg is, mag de elektronica niet aan boord en zal je deze moeten achterlaten.

Soepeler dan verwacht

Hoewel de regelgeving stelt dat je de elektronica achter moet laten wanneer je deze niet aan kunt zetten bij de douane, is de regelgeving gelukkig iets soepeler. Natuurlijk moet je namelijk net je MP3 speler, laptop of E-book aanzetten wanneer de batterij het begeven heeft. Gelukkig hebben ze daar op voorhand aan gedacht, er zijn genoeg stopcontacten te vinden op Schiphol, dus wanneer je de opladers bij je hebt kan je ook je lege apparatuur gewoon aanzetten op de netstroom. Derhalve kan je ook gadgets die met een lege accu zitten meenemen het vliegtuig in.

Wanneer mag iets echt niet mee?

Er blijven twee redenen over waarom je bepaalde elektronica echt niet mee mag nemen het vliegtuig in.

–          Je hebt de lader niet bij je (en de batterij is leeg)

–          Er zit een bom of andere gevaarlijke stoffen in verborgen

Zorg er dus gewoon voor dat je voor alle elektronische apparaten die je meeneemt het vliegtuig in op een directe reis naar de Verenigde Staten van Amerika, dat je de lader bij je hebt of een universele lader. Uiteraard geldt ook dat je niet een bom verstopt moet hebben in je bagage, maar gelukkig hebben de meeste mensen dat zelf al kunnen concluderen. Verder moet je vooral niet vergeten een extra lader in je auto te gooien wanneer je die bij Schiphol gaat parkeren, mocht je dan onverwacht een verkeerde lader in je tas hebben zitten, kan je (indien de tijd dit toelaat) nog een andere lader uit je auto ophalen.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol