Reizigers naar Nigeria worden ingelicht over Ebola

ebola-150x150  Mensen die van en naar Nigeria reizen krijgen sinds kort een folder op Schiphol met daarin zowel in het Engels als in het Nederlands informatie over ebola. In de folder staat onder andere uitgelegd hoe er preventief voorkomen kan worden om besmet te worden, en hoe groot de kans op besmetting is. Ook wordt er uitleg gegeven over mogelijke symptomen en welke acties er ondernomen moeten worden wanneer er ziekteverschijnselen optreden.

Veel slachtoffers

Het dodental, van slachtoffers overleden aan ebola is inmiddels opgelopen tot minstens 1229, maar de vermoedens zijn dat er nog veel meer slachtoffers gevallen zijn. In Sierra Leone, Guinee en Liberia zijn de meeste slachtoffers gevallen. Maar ondanks de beschermende maatregelen die Nigeria getroffen heeft zijn er ook hier al meerdere gevallen bekend.  De reden dat er alleen informatie uitgedeeld wordt aan reizigers naar Nigeria, is omdat het niet mogelijk is om een directe vlucht te boeken naar een van de andere landen waar ebola heerst.

Voorkomen is beter dan genezen

Mocht u nu een reis naar Nigeria gepland hebben, zorg dan dat u voorbereid bent op alles. Letterlijk alles van het lang parkeren op Schiphol, tot het alert zijn op ziekteverschijnselen en de mogelijkheden om die in te perken. Een verblijf in Nigeria kan nog altijd zonder zorgen gepland worden, zeker wanneer de preventieve maatregelen in acht genomen worden. Mochten er na een verblijf in Nigeria binnen 21 dagen klachten optreden als koorts, diarree en bloedingen is het van groot belang dat er meteen contact gezocht wordt met een huisarts of het ziekenhuis.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol