‘Rotte appels’ zorgen mogelijk voor verbod op valetparking

Valetparking, waarbij reizigers de auto kunnen laten ophalen op Schiphol bij vertrek en weer kunnen laten brengen op Schiphol bij aankomst, is razend populair. Er kiezen steeds meer mensen voor valetparking, waarbij zij kunnen voorkomen dat zij voor de hele vakantie hoge parkeerkosten moeten betalen voor parkeren op Schiphol. Toch dreigt er op dit moment een verbod op valetparking te komen en dit komt door de ‘rotte appels’ in de branche.

Overlast binnen de gemeente
Volgens gemeente Haarlemmermeer bestaat er veel overlast in de hele regio. De handhaving wordt door de gemeente aangescherpt en valetparking bedrijven die zich niet aan de regels en richtlijnen houden zullen bekeurd gaan worden. Het mag inderdaad niet zo zijn dat er overlast wordt veroorzaakt door valetparking bedrijven, maar de bedrijven die zich nu goed aan de regels houden worden sterk benadeeld door deze nieuwe maatregel. Het is namelijk zo dat de gemeente op dit moment overweegt om valetparking totaal te gaan verbieden. Voor veel bedrijven betekent dit een einde van hun bestaan.

Te veel valetparking bedrijven
De waarnemend burgemeester van de gemeente, Onno Hoes, geeft aan dat er gewoonweg te veel valetparking bedrijven zijn. Schiphol groeit gestaag door en dat betekent dat er steeds meer valetparking bedrijven bij komen. Uiteindelijk vergroot dit ook steeds het risico op het bij komen van ‘rotte appels’ binnen de branche. Bij deze bedrijven gaat het uitsluitend om geld verdienen, waardoor de regels van de gemeente totaal niet in acht worden genomen.

Waar ligt de oplossing?
Meerdere partijen staan op voor de valetparking bedrijven en geven als oplossing om het aantal valetparking bedrijven te beperken tot de bedrijven die kwalitatieve service bieden volgens de geldende regels. Onno Hoes begrijpt deze oplossing wel, maar geeft hierbij aan dat een beperking van het aantal valetparking bedrijven geen optie is. Er zijn namelijk steeds meer mensen die van valetparking gebruik maken, waardoor de overgebleven bedrijven de drukte waarschijnlijk niet aan zouden kunnen. Met het oog daarop is het dan natuurlijk wel eigenaardig dat een totaalverbod op valetparking wel een goede oplossing zou zijn. Voor alsnog kun je natuurlijk gewoon nog gebruik maken van valetparking. Bij ons kun je eenvoudig online vergelijken om de voordeligste opties te vinden.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol