Ryanair gaat prijzenoorlog op Schiphol veroorzaken

prijzenoorlog  Ryanair is nog altijd van plan om een basis te openen op luchthaven Schiphol, momenteel wordt er verwacht dat ze deze in het najaar van 2015 hebben kunnen realiseren. Wanneer dit inderdaad het geval is, is het zeer waarschijnlijk dat er een prijzenoorlog op zal gaan volgen. Easyjet is de eerste prijsvechter die op Schiphol een basis zal gaan openen, ook dit zal al ten gunste gaan van de prijzen maar met de komst van Ryanair zou het echt los kunnen gaan.

Aangepaste prijzen

Ryanair wil gaan vliegen van de meer primaire luchthavens, ze vliegen nu vanaf de secundaire luchthavens. Ze willen hiermee een groter publiek gaan bereiken, iets wat ze zeker zou gaan lukken zouden ze hun huidige prijzen kunnen blijven hanteren. Schiphol is ondanks de tariefverlaging van 6,7% namelijk nog altijd heel erg duur. Doordat Ryanair zich wil gaan vestigen op de luchthaven en de andere concurrent Easyjet dat al gaat doen, kan je als consument een prijzenoorlog verwachten. Kort gezegd: veel keuze op de langere tarieven.

Lelystad

Ook Lelystad wordt genoemd, maar omdat de luchthaven naar verwachting pas in 2018 operationeel zal zijn, zijn alle pijlen gericht op Schiphol. Air-France/KLM schijnt verlies te maken op alle tickets die ze onder de € 250 aanbieden. Dat is op de kortere vluchten enorm veel geld. Stel je voor dat zij de prijzen zouden verlagen naar € 50,- dan houd je geen bedrijf meer over. De komst van prijsvechters als Easyjet en waarschijnlijk Ryanair gaan het dus niet alleen lastig maken voor elkaar, maar ook voor alle andere aanbieders. Een ding is zeker je kunt je auto nog steeds voor dezelfde tarieven parkeren op Schiphol, er is geen sprake van prijsvechters op dat gebied.

 

 

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol