Schade op de parkeerplaats bij het vliegveld: welke maatregelen kun je treffen?

Daar ga je dan, je pakt jouw spullen en gaat lekker op vakantie. In verband met een lange reisafstand naar het vliegveld besluit je om een parkeerplaats te huren voor een week. Dit is natuurlijk superfijn, want je kunt nu eenvoudig de auto op het vliegveld van Schiphol laten. Een week later kom je terug van vakantie. Je loopt naar jouw auto en ziet een enorme deuk in de auto zitten. Wat nu?

 

Hoe ben je verzekerd?

De stappen die je moet nemen zijn afhankelijk van de autoverzekering die je hebt afgesloten bij jouw auto. Het is in eerste instantie altijd goed om te kijken of er beeldmateriaal van de camera’s beschikbaar is. Indien dit niet beschikbaar is sta je er helaas alleen voor. Het vliegveld, in dit geval Schiphol, kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de schade van een ander bedrijf. Je kunt op drie manieren verzekerd zijn. Indien je full casco bent verzekerd bestaat er een kans dat de verzekering alle soorten schade dekt. Het kan voorkomen dat je een wa beperkt casco hebt en wat moet je dan?

 

Beste manier ongeacht je verzekering

Je wilt natuurlijk geen gebruik maken van je verzekering, want dan bestaat er een kans dat jouw premie omhoog gaat. Om dit te voorkomen is het verstandig om bij directe constatering aangifte te doen. Daarnaast moet je er alles aan doen om te kijken of je de potentiële dader kunt vinden. Dit is natuurlijk erg lastig, maar probeer in ieder geval te constateren dat de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig. Indien dit het geval is kun je namelijk terecht bij Stichting Waarborgfonds Motorverkeer. Deze stichting komt op voor de belangen van voortuig gebruikers waarbij schade op deze manier wordt veroorzaakt. De stichting vergoedt de schade, echter moet je wel een eigen risico betalen van 250 euro, maar dat is altijd nog beter dan de gehele schade zelf te betalen.

 

Stichting Waarborgfonds Motorverkeer

Zoals reeds vermeldt kun je altijd terecht bij Stichting Waarborgfonds Motorverkeer indien de dader onbekend is. Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een eventuele schadevergoeding is dat de schade veroorzaakt moet zijn door een ander motorvoertuig. Naast de materiële schade kun je bij Stichting Waarborgfonds Motorverkeer ook terecht voor immateriële schade. Hierbij kun je denken aan letselschade. Het is dus zeker belangrijk om naar de oorzaak van het probleem te kijken en in gesprek te gaan met Stichting Waarborgfonds Motorverkeer.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol