Schiphol en de GVB dringen aan op metrolijn tussen Amsterdam en Luchthaven Schiphol

metro-150x150  Hoewel er al enige tijd geruchten gaan over een betere verbinding tussen Amsterdam en Schiphol, lijken de eerste plannen nu op tafel te komen. Hoewel de plannen miljarden zullen gaan kosten, wordt er vriendelijk gekeken naar de rest van Europa voor subsidies, de vraag is echter of Brussel de helpende hand zal gaan leveren bij deze plannen.

Schiphol heeft zelf ook belang bij een metrolijn van de luchthaven naar Amsterdam, de een wil graag een verbinding van Schiphol naar Amsterdam-Zuid terwijl andere partijen liever een Oost-westlijn zouden zien van IJburg, via Sloten naar Schiphol. De laatste lijn zou de binnenstad kunnen ontlasten, zodat deze niet nog meer te lijden heeft van de toeristen en inwoners. Daarnaast zou het ijdel zijn om te verwachten dat alle bezoekers die vanaf Schiphol reizen naar Amsterdam-Zuid of Amsterdam Centraal zouden willen reizen.

Nieuwe metrolijn

De gemeente Amsterdam heeft al aangegeven dat ze de verschillende mogelijkheden voor een metro traject willen onderzoeken. Het kan echter niet snel genoeg gaan, maar wanneer er iets onderzocht moet worden, zal dit deskundig en grondig gebeuren. De Noord-Zuid lijn die in 2017 dan eindelijk klaar zou moeten zijn, zal naar verwachting al € 3,1 miljard gaan kosten. De vraag is dan ook of er weer een enorm bedrag uitgetrokken zal gaan worden voor een nieuwe metrolijn. De ogen zijn dan ook gericht op Brussel, want de Europese Unie zou een fonds hebben van € 300 miljard mede voor investeringen in de economie, en daar valt infrastructuur ook onder.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol