Schiphol gaat parkeerplaatsen voor personeel reserveren

Er zijn veel bedrijven te vinden op Schiphol. De medewerkers van deze bedrijven moeten in het weekend vaak een behoorlijk eindje van hun werk af parkeren. Hier wil Schiphol verandering in gaan brengen door parkeerplekken in de WTC- parking te gaan reserveren voor deze medewerkers. Op dit moment wordt er getest met het opvullen van lege parkeerplekken in deze parking door medewerkers die in het weekend moeten werken.

Medewerkers moeten wel een abonnement hebben
Niet iedere medewerker mag gebruik maken van de nieuwe optie om de auto te parkeren in de WTC-parking, en dus dichter bij het werk. Het is namelijk zo dat alleen medewerkers in aanmerking komen voor deze optie die al een lopend abonnement hebben voor het parkeren. Het gaat dan om medewerkers met een P5, P30, P40 of P44 abonnement. Dan nog is het voor de betreffende medewerkers niet gratis. Zij moeten iets extra betalen om de auto te mogen parkeren in de WTC-parking in het weekend.

Meer vrije plekken in het weekend
De WTC-parking wordt voornamelijk gevuld met auto’s van kantoorpersoneel. Dit personeel is voor een groot deel vrij in het weekend, waardoor er lege parkeerplekken beschikbaar zijn in de parking op zaterdagen en zondagen. Hier wil Schiphol nu slim gebruik van maken door de parkeerplekken tegen een meerprijs aan te bieden aan personeel dat moet werken tussen vrijdag 20.00 uur en zondag 23.59 uur.  

De plekken moeten online worden gereserveerd
In principe mogen alle medewerkers met een abonnement op de eerder genoemde parkings gebruik maken van de nieuwe mogelijkheid om dichterbij de terminal te parkeren voor het werk. Dit is direct wel een voorwaarde. Zij mogen de auto er alleen parkeren wanneer dit nodig is voor reizen die werk gerelateerd zijn. Daarnaast is het zo dat er veel meer medewerkers zijn dan dat er open parkeerplekken zijn. Dit betekent voor de medewerkers dat zij hun parkeerplek zo vroeg mogelijk online moeten reserveren. Of veel medewerkers daadwerkelijk gebruik zullen gaan maken van de nieuwe parkeermogelijkheid tegen een kleine meerprijs is nog onbekend. De testperiode is inmiddels wel van start gegaan.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol