Schiphol Group parkeerplaatsen leveren ruim 126 miljoen euro op

Schiphol Group parkeerplaatsen zijn niet voordelig. Wil je de auto tijdens je vakantie in het buitenland geparkeerd laten staan bij de luchthaven? Dan betaal je hier een aardig bedrag voor. Overigens mag er gezegd worden dat de Schiphol Group parkeerplaatsen niet alleen te vinden zijn op Schiphol. Het is namelijk zo dat ook de parkeerplaatsen in Rotterdam en Eindhoven vallen onder de Schiphol Group parkeerplaatsen. Jaarlijks wordt hier een bedrag aan verdiend van maar liefst 126,5 miljoen euro. 

Bepaalde Schiphol Group parkeerplaatsen worden voordeliger

De tarieven van de Schiphol Group parkeerplaatsen veranderen met regelmaat. De website Mobilitybooker.com heeft onderzoek gedaan naar de prijzen van deze parkeerplekken en heeft kunnen constateren dat bepaalde Schiphol Group parkeerplaatsen voordeliger worden. De prijsdalingen worden gezien rond Schiphol Amsterdam. Zo is het tarief met 2,50 euro gedaald voor een parkeertermijn van 8 dagen en voor de parkeertermijn van 3 dagen ben je nu zelfs 5 euro goedkoper uit. Dit betekent overigens niet dat de Schiphol Group parkeerplaatsen in Amsterdam nu echt goedkoop zijn, want Schiphol hanteert nog altijd één van de duurste parkeertarieven. 

Parkeertarieven vergeleken van diverse luchthavens

Er zijn grote prijsverschillen te vinden tussen de parkeerkosten die worden gehanteerd op diverse Nederlandse luchthavens. We hebben het dan niet alleen over de Schiphol Group parkeerplaatsen in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar over alle parkeermogelijkheden bij alle luchthavens van ons land. Voor drie dagen parkeren ben je op Schiphol Amsterdam minstens een bedrag van 40 euro kwijt, terwijl je voor dezelfde termijn parkeren op Groningen Eelde Airport minstens ‘slechts’ 26 euro kwijt bent. Ook dit laat zien dat parkeren op Schiphol echt wel een stuk duurder is dan bij de kleinere luchthavens van ons land. De Schiphol Group parkeerplaatsen zijn overigens allemaal wat duurder dan gemiddeld. 

Dat moet toch goedkoper kunnen?

Natuurlijk moet het allemaal goedkoper kunnen. Toch is het zo dat de Schiphol Group parkeerplaatsen een behoorlijke som in het laatje, namelijk jaarlijks 126,5 miljoen euro. Als reiziger wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk uit zijn als het gaat om parkeren bij Schiphol. Bij ons kun je alle mogelijkheden eenvoudig én onafhankelijk vergelijken.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol