Schiphol heeft last van de staking van Lufthansa-piloten

lufthansa-150x150 De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft te maken met een pilotenstaking, er vallen weer honderden vluchten uit. Ruim de helft van de 1400 binnenlandse en Europese vluchten is geannuleerd. Ook Schiphol heeft hier last van, door de staking zijn alle vluchten van en naar Frankfurt geannuleerd, en van München naar Amsterdam vliegen slechts vier van de zeven vluchten. De piloten staken, omdat zij het niet eens zijn met de versobering van de pensioenregeling. Vooral de jonge gezagvoerders en copiloten worden door deze versobering hard getroffen, maar Lufthansa wil geen millimeter wijken. De onderhandelingen zijn al enkele malen vastgelopen met de stakingen als gevolg. Wanneer er geen voortgang geboekt zal worden, zullen vanaf morgen (19 maart 2015) ook intercontinentale vluchten die vertrekken vanaf Frankfurt of München ook geannuleerd worden, ook zullen de toestellen van Lufthansa Cargo dan niet vliegen.

Meer waarschuwingen voor reizigers

Rijkswaterstaat waarschuwt ook nog eens, want in de laatste twee weekenden van maart en het laatste weekend van april, zal de Schipholtunnel afgesloten zijn voor onderhoud. Mensen die op weg zijn naar Schiphol dienen dus rekening te houden met extra reistijd. De hoofdtunnelbuis van Den Haag richting Amsterdam is van vrijdag 20 maart 21:00 tot maandag 23 maart 05:00 gesloten. Verkeer dat richting Amsterdam en Utrecht reist wordt omgeleid via de A5. Dit is zonder files een extra reistijd van dertig minuten. Het weekend daarop wordt de andere rijbaan afgesloten. Wil je je auto op tijd bij Schiphol parkeren, hetzij om iemand op te halen of weg te brengen? Dan is het aangeraden om rekening te houden met extra reistijd. Het laatste weekend van april zal het onderhoud voor minder overlast zorgen dan wordt er een extra reistijd berekend van 10 minuten.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol