Schiphol heeft toestemming om in piekuren meer vluchten af te handelen

piek-150x150 Het aantal vluchten zal minder snel groeien dan in eerste instantie het idee was, maar dat zorgt er wel voor dat Schiphol in de piekuren vaker gebruik zal gaan maken van vier banen. Hierdoor zullen omwonenden meer overlast hebben van de luchthaven. Tot op heden mocht Schiphol zestig keer per dag vier banen gebruiken, dit aantal zal omhoog gaan naar tachtig keer per dag. Het aantal vliegbewegingen, dat zijn de start en de landing, zal hierdoor tussen nu en 2020 groeien naar 500.000 per jaar in plaats van 510.000.

Het is een acceptabel compromis, de omwonenden zullen niet heel veel meer overlast hebben dan ze nu al hebben en Schiphol hoeft niet heel veel in te leveren. Op jaarbasis komen er namelijk op de piekuren slechts 2000 vluchten bij waar er op jaarbasis 10.000 vluchten van het totaal af zullen gaan. Op deze manier kan Schiphol blijven groeien zonder dat de omwonenden hier directe schade van zullen ondervinden. De groei van Schiphol wordt momenteel belemmerd door het baangebruik, met deze oplossing zullen ze minder snel vol zijn, waardoor de reizigers hier niet de dupe van zullen worden.

Voor reizigers van en naar Schiphol zal dit weinig gevolgen hebben, de kans dat je je vlucht mist om de gebruikelijke redenen (je auto te laat parkeren is er een van) is nog net zo groot. De kans dat je vlucht op een andere tijd moet vertrekken omdat er geen baan beschikbaar is, wordt tijdens de piekuren nu opgelost.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol