Schiphol is een van de meest duurzame luchthavens

Schiphol behoort tot de top van de meest duurzame luchthavens van over de gehele wereld. Al in 2007 werd er door het Airport Carbon Accerditation een plan opgesteld om luchthavens over de gehele wereld in verschillende categorieƫn te gaan plaatsen. De categorieƫn zijn gebaseerd op de klimaatbesparing die gezien wordt in het gebied. Schiphol valt in de allerhoogste categorie van deze schaal omdat ze aan alle eisen hebben voldaan. Luchthaven Schiphol heeft de uitstoot geanalyseerd maar ook milieuvriendelijke plannen opgesteld die vervolgens zijn uitgevoerd met succes en die daarnaast ook de overige uitstoot compenseren.

Intelligente verlichting

Niet alleen maakt Schiphol gebruik van gerecycled asfalt voor alle wegen die zich op het terrein bevinden, aan het einde van 2014 is het de bedoeling dat het personenvervoer uitgevoerd zal worden door maar liefst 100 elektrische taxiā€™s ook het vervoer van en naar de terminals zal door elektrische bussen gedaan worden. Wie nog met de eigen auto naar Schiphol komt zal er bij het parkeren op Schiphol wellicht al achter gekomen zijn dat ze op Schiphol gebruik maken van intelligente verlichting, LED-verlichting om precies te zijn, deze lampen gaan enkel aan op de plaatsen waar dit nodig is, waar dit niet nodig is blijft de verlichting uit. Dit wordt niet alleen toegepast in de parkings maar ook binnen de terminals. Ook zijn ze aan het kijken waar ze nog meer intelligente verlichting kunnen plaatsen, zodat er nog meer energie bespaard kan worden. Ze zijn op Luchthaven Schiphol dus bezig het vliegen zo duurzaam mogelijk te maken, door te besparen op de dingen waar gemakkelijk bespaard op kan worden. Besparen op de vliegtuigen zelf zal lastig gaan, maar op de luchthaven zelf kunnen er op een heleboel dingen bespaard worden of een milieuvriendelijkere oplossing gevonden worden.

Wil je alle parkings bekijken en vergelijken? Vergelijk alle parkings hier en vind de goedkoopste parking die voldoet aan al jouw wensen.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen

Top 3 parkeren op Schiphol